Πολιτικη & Οικονομια

«Ο Τσίπρας δίνει μια άλλη μορφή ζωής στο Καστελόριζο»

Τι φέρονται να δήλωσαν οι κάτοικοι του νησιού για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-kastelorizo1.jpg
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ANDREA BONETTI

Εγκωμιαστικά φέρονται να είναι τα σχόλια των κατοίκων του Καστελόριζου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίιπρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η «Κυρά της Ρω» (Δέσποινα Αχλαδιώτη) είχε την τιμητική της στη διάρκεια της επίσκεψης με τον δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Αχλαδιώτη να προσφέρει στον κ. Τσίπρα μια μπούκλα (παραμάνα) όπως αυτές που φορούσε η Κυρά της Ρω και του είπαν «να τη βάζει ψηλά».

 Ο ανιψιός της Κυράς της Ρω Γιώργος Αχλαδιώτης, φέρεται σύμφωνα πάντα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, να συνομίλησε με τον πρωθυπουργό και όταν ρωτήθηκε από το ΑΠΕ δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το Καστελόριζο. Είναι εθνική η παρουσία του εδώ πέρα, τονώνει το ηθικό των κατοίκων. Η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός μας και αυτό σηματοδοτεί ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη του. Ότι όλα βαίνουν καλώς και τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό, τα Σώματα Ασφαλείας, οι πάντες επαγρυπνούν γι΄ αυτό να νιώθουμε ήσυχοι και να στρέψουμε την προσοχή μας στον τουρισμό για να δούμε πώς θα πάει φέτος η σεζόν».

«Εμείς κρατάμε τον βράχο χειμώνα καλοκαίρι και αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να μην μας αφήσετε», φέρεται να είπε ένας νεαρός στον πρωθυπουργό.

 Λίγα λεπτά αργότερα συνάντησε τον γηραιότερο κάτοικο του νησιού, τον Μιχάλη Χατζηγιακουμή, 94 χρονών, ο οποίος πήρε να του λέει για την ιστορία του νησιού και τις καταστάσεις που έζησε ο ίδιος. «Είσαι η ζωντανή ιστορία του Καστελόριζου» του είπε ο κ. Τσίπρας και ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής είπε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού «δίνει μια άλλη μορφή ζωής στο Καστελόριζο». 

Ο πρωθυπουργός μίλησε, ακόμα, με ψαράδες και άλλους επαγγελματίες που του περιέγραψαν τη ζωή τους στο Καστελόριζο. Σε κάποια καταστήματα ζήτησε να μάθει και διαπίστωσε ότι λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi Fi. 

Mε αυτοσχέδιους στίχους υποδέχτηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς η Μαρία Λαζαράκη, 87 χρονών, λέγοντας: «Καλώς ορίσαν τα πουλιά που φέραν τον αέρα, που φέραν τον πρωθυπουργό εις τη δική μας χώρα». 

Στον χώρο όπου έγιναν τα εγκαίνια των δύο μονάδων αφαλάτωσης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές του Καστελόριζου. Όλοι του έθεσαν το ζήτημα ότι κάποιοι καθηγητές φτάνουν στο νησί με καθυστέρηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

androulakis-adwnis
«Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις» - Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καισαριανή

«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής»

Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY