- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρά Γεροβασίλη κατά Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος της ΝΔ φαντάζεται επιστροφή στο παρελθόν
Με αξιοκρατικά κριτήρια η στελέχωση του Δημοσίου, τόνισε σε συνέντευξή της
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Αφού χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «νεοφιλελεύθερη Δεξιά», το κατηγόρησε ότι «φαντάζεται επιστροφή στο παρελθόν». Παράλληλα, σχολίασε ότι η συνταγή του κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο αφορά «απολύσεις, οριζόντιες περικοπές, καρατομήσεις στελεχών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους».
Αναφορικά με την επιλογή στελεχών σε επιτελικές θέσεις του Δημοσίου, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες θα είναι «αξιοκρατικές και διαφανείς», με απώτερο στόχο «το κράτος να έχει συνέχεια».
«Οι επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο θα είναι προσβάσιμες σε όλους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα» σημείωσε.
Μάλιστα, αναφερόμενη στα στοιχεία που επικαλέστηκε στις Βρυξέλλες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Η ΝΔ προσπαθεί να θέσει ζητήματα επιζήμια στη χώρα, αλλά οι θεσμοί γνωρίζουν την αλήθεια και η προσπάθεια της ΝΔ θα γυρίσει μπούμερανγκ».
Τέλος, η κα Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τέλους», το οποίο, όπως εξήγησε, σημαίνει «την οριστική, τυπική και καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την έναρξη μιας νέας, αναπτυξιακής περιόδου για την Ελλάδα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.