- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παυλόπουλος: Η ανάπτυξη είναι εκείνη που τελικά θα μειώσει το χρέος
Μήνυμα του ΠτΔ προς τους εταίρους
Μήνυμα προς τους εταίρους μας, όπως είπε, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικώς με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Επί λέξει ο κ. Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Η Ελλάδα, με τις θυσίες του λαού της, απολύτως συνεπής, επιτυγχάνει τους στόχους για τα πλεονάσματα που πρέπει να έχει. Κι αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη αυτή τη στιγμή που πρέπει να κάνουν και οι εταίροι μας αυτό που τους αναλογεί. Και μιλάω για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο. Πραγματικά αισθάνομαι κάπως αισιόδοξος από το ότι η συζήτηση έχει αρχίσει. Και έχει αρχίσει και προς την σωστή κατεύθυνση, κατά την γνώμη μου».
Και, εξειδικεύοντας στη συνέχεια, «η ελάφρυνση να υπάρξει και μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ανάπτυξης που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα. Γιατί η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να συνδυασθεί με την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας. Αυτό, όπως γνωρίζετε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε το χρέος. Η ανάπτυξη είναι εκείνη που τελικά θα μειώσει το χρέος, πέρα από τις βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις που αφορούν το ίδιο το χρέος. Ήθελα να το πω αυτό τέτοιες μέρες ακριβώς γιατί αναμένουμε την ίδια συνέπεια και από τους εταίρους μας», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.
Οι προεδρικές αυτές επισημάνεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με το διοικητή της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης τη Συνταγματική επιταγή αναλογικής ισότητας στη φορολογία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.