- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Στ. Θεοδωράκης: Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για την αύξηση της εγκληματικότητας
«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος...»
Παρέμβαση για το θέμα της εγκληματικότητας έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έχουν μεγάλη ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας.
Απέδωσε επιπλέον ευθύνες και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρακευόπουλο, καθώς, όπως είπε, «η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και λόγω του κακού τρόπου που επέλεξε ο κ.Παρασκευόπουλος για την αποσυμφόρηση των φυλακών. "Βγαίνουν από τις φυλακές άνθρωποι οι οποίοι οργανώνουν αυτά τα κυκλώματα ή είναι οι ίδιοι αυτοί που συνδέονται με διάφορους τρόπους με τα εγκλήματα που γίνονται μετά. Πρέπει λοιπόν να ξαναδούμε και την σωφρονιστική μας πολιτική" επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας και «πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι το θέμα της εγκληματικότητας δεν είναι δευτερεύoν θέμα, αλλά πρωτεύον. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι τους».
Στο πλέγμα των προτάσεων που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν να αυξηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, να αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους και κατ’ επέκταση να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά. Ενώ, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρείται «τη μια μέρα να συλλαμβάνονται oι δράστες και την επόμενη να κυκλοφορούν ελεύθεροι».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική για τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθεται για τη φύλαξη πολιτικών και των επιχειρηματιών λέγοντας ότι, «οι αστυνομικοί που δουλεύουν στην ασφάλεια υψηλών προσώπων, ίσως είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα έπρεπε και εδώ είναι η προσωπική ευθύνη του κάθε πολιτικού να έχει το μίνιμουμ της ασφάλειας και όχι το μάξιμουμ, όπως κάνουν τώρα οι περισσότεροι», κατέληξε σχετικά.
Μιλώντας δε για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, όπου βρέθηκε και ο ίδιος την περασμένη Κυριακή, τόνισε ότι λύση ενδεχομένως είναι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να μείνουν μια εβδομάδα στην περιοχή για να καταλάβουν ακριβώς τι συμβαίνει και πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.