Πολιτικη & Οικονομια

Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο εκλεκτός της κυβέρνησης για διοικητής του ΕΦΚΑ

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Στάθης Μαρίνος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Στάθης Μαρίνος μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι διατηρούσε εταιρεία (σ.σ. Safe Cape Software Solutions) με την οποία ο συνέταιρός του (Γιώργος Καρκαλής) έκλεινε συμφωνίες για εκτέλεση έργων με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ) ελάχιστες ημέρες πριν από τον διορισμό του στην «κεφαλή» του ΕΦΚΑ.

Το τελευταίο, μάλιστα, έργο αξίας 24.800 ευρώ ο συνεργάτης του κ. Μαρίνου το εξασφάλισε με απευθείας ανάθεση. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια περίοδο ο κ. Μαρίνος διατηρούσε τη θέση του τεχνικού συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ, με μεγάλο μισθό.

Εντέλει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Στάθης Μαρίνος απέσυρε την υποψηφιότητά του από διοικητής του ΕΦΚΑ κι έτσι αναβλήθηκε η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας  του κ. Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!».