- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους
«Το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης»
Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως προχωρεί σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς, θέλοντας να βολέψει συγγενείς και φίλους, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους προσθέτοντας πως το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μόνο την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους, με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως με τις «πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ιστορική παρέμβαση για την προστασία των θυμάτων και των επιζώντων
«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ντάισελμπλουμ: «Με κάνει περήφανο ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup»
Μπορεί να μην το κάνουν ευθέως αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς λένε
Νέες κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μηχανισμούς ελέγχου και παραπληροφόρησης από το Μαξίμου
Στόχος είναι η παροχή εξειδικευμένης φροντίδας για την αποκατάσταση των ωφελούμενων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.