Πολιτικη & Οικονομια

Π. Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με ρυθμούς Εξπρές του Μεσονυχτίου

Επιμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στα περί «ομηρίας» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και καλεί τις Βρυξέλλες να πάρουν θέση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι ανταλλαγών, ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στην αίθουσα συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι «ο πολίτης που συνελήφθη στις Καστανιές, επειδή πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι Τούρκος και όχι Κούρδος». Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης, παραδέχτηκε ότι «η επιστροφή τους μπορεί να καθυστερήσει», κάνοντας μάλιστα το σχόλιο ότι «η Τουρκία λειτουργεί με ρυθμούς Εξπρές του Μεσονυχτίου» (σ.σ. ταινία).

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε συνεχή και πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μπορέσουν οι δύο συλληφθέντες να επιστρέψουν στην πατρίδα, ενώ υπεραμύνθηκε τα περί «ομηρίας» που έχει επικαλεστεί κατά το παρελθόν, επισημαίνοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Επιπλέον, φρόντισε να κάνει και ένα σχόλιο για τη στάση της Ευρώπης και τις απαιτήσεις του Ερντογάν για τα «χρωστούμενα» στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 3 δισ. ευρώ και «να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς».