Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Η κατάντια της Εφημερίδας των Συντακτών (εικόνα)

Αποδομεί 5 δημοσιεύματα που τον αφορούσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
adonis.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απάντηση με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook έδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών στο οποίο εμφανίζεται ο πρώην υπουργός με μύτη Πινόκιο και με τον τίτλο: Τα ψέματα του Αντιπροέδρου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υπόθεση Novartis και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως «η πραγματικότητα διαψεύδει τον τότε υπουργό Υγείας. Το 2014 η δαπάνη για το φάρμακο συμβαδίζει με τις υποδείξεις της εταιρείας. Για το 95% των φαρμάκων δεν μειώθηκαν οι τιμές. Τα υψηλού κόστους φάρμακα είχαν τα δικά τους κανάλια προώθησης».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με αναλυτικά επιχειρήματα:

Η κατάντια της Εφημερίδας των Συντακτών!

Δεν έχω διαβάσει, η αλήθεια είναι, το άρθρο, αλλά από το εξώφυλλο και μόνον είναι αρκετό να καταλάβω την κατάντια τους.

Με την Εφημερίδα των Συντακτών τους τελευταίους μόνον μήνες έχουν συμβεί τα εξής (λέω μόνον όσα εκ του προχείρου θυμάμαι):

1. Πρωτοσέλιδο ότι σε ομιλία μου στο Ψυχικό είπα ότι δήθεν δεν υπήρξε Χούντα κ.λπ. ...: μετά την προβολή του βίντεο της ομιλίας μου που απεδείκνυε ότι ποτέ δεν είχα πει κάτι τέτοιο, είπαν:
«δεν το είπε αλλά το εννοούσε σύμφωνα με την δημοσιογραφική μας εκτίμηση»... αντί για Συγγνώμη...

2. Πρωτοσέλιδο με τρία Φάρμακα της Novartis που ανέβηκαν στο Δελτίο του Αυγούστου του 2013, που εγώ δήθεν είχα ανεβάσει, μεταξύ αυτών το Copalia κατά 3% (το θυμάμαι διότι τους είχα πάρει στην πλάκα στην Βουλή), όταν κατέθεσα 11 φάρμακα της Novartis που ανέβηκαν επί Ξανθού και όταν ο Κουρουμπλής στην ίδια ομιλία στην Βουλή είπε ότι: «Μα δεν βγάζει ο Υπουργός τις Τιμές των Φαρμάκων», ζήτησαν συγγνώμη;
Όχι απλά ξέχασαν αυτό το «σκάνδαλο»

3. Πρωτοσέλιδο για την απελευθέρωση των ΜΣΦ (Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων), που υποτίθεται το κάναμε με τον Κωστή Χατζηδάκη ως ρουσφέτι στη Novartis: Η απελευθέρωση ήταν Μνημονιακή μας υποχρέωση, η δε εφαρμογή της έγινε επι ΣΥΡΙΖΑ.
Τους έστειλε μάλιστα και σχετική απαντήση ο Κωστής Χατζηδάκης. Ζήτησαν συγγνώμη;
Όχι! Απλώς ξεχάστηκε και αυτό...

4. Προ ολίγων ημερών, πρωτοσέλιδο ότι ο Γεωργιάδης ξαφνικά έδωσε το Α' εξάμηνο του 2013 65.000.000€ στη Novartis μετά την συνάντηση με Σαμαρά και άλλες ψευτιές.
Όταν έβγαλα τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, που απέδειξα ότι και το Α´εξάμηνο του 2013 πάλι 65.000.000€ είχε λάβει η Novartis και ότι γενικά τόσο παίρνει κάθε 6 μήνες και σήμερα φυσικά;
Ότι δηλ. δεν είχε τίποτε απολύτως το περίεργο αυτό το ποσό, αφού είναι το σύνηθες μερίδιο αγοράς της Novartis είπαν τίποτε; Όχι!

5. Προχθές, «φοβερή αποκάλυψη» όταν έβγαλαν ότι με παρουσίαζε τον Φεβρουάριο του 2017 "φερόμενο ως εμπλεκόμενο" η Novartis, άρα κάτι ήξερε η εταιρία κ.λπ.
Όταν τους έβγαλα την ανάρτηση Πολάκη από το Facebook από το Δεκέμβριο του 2016 για τη Novartis, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι έκαναν τις διαρροές που δύο μήνες μετά κατέγραψε η Novartis είπαν τίποτε; Όχι!

Σήμερα λοιπόν, γράφουν ότι είπα πάλι 3 ψέματα, όπως με τα τα 3 φάρμακα που τελικά τα ξέχασαν...

Η Novartis στα έγγραφα που ήρθαν στην Βουλή γράφει ότι πρέπει ο στόχος της Δημόσιας Φαρμακευτικής δαπάνης να μείνει ίδιος με του 2013 (δηλ. 2,5 δις), αλλά σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από 188 .000.000 μηνιαίως, δηλ. 2.256.000€ ετησίως.
Εγώ το πήγα 1.970.000€
Τώρα πώς αυτά τα δύο νούμερα ταιριάζουν, αυτό μόνον η ΕΦΣΥΝ το ξέρει...
Αλλά ας πούμε ότι υλοποιούσα τον σχεδιασμό της εταιρίας, διότι είμαι διεφθαρμένος κ.λπ...
3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έπεσε η δαπάνη έστω 1€ και δεν το ήξερα;
Παρέλαβαν από Βορίδη 1.940.000€ και εκεί είναι μέχρι σήμερα.
Άρα, αν εγώ υλοποίησα τις επιθυμίες της εταιρίας ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει 3 χρόνια;

Επιπλέον, γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, ζητούσαν αύξηση της δαπάνης, αφού ακόμη και οι εταιρίες έλεγαν ότι τόσα θέλουν και όχι περισσότερα;
Και γιατί πήγαινε ο ΣΦΕΕ και ο κ. Φρουζής και με κατήγγειλε και στον ΣΥΡΙΖΑ για ανεφάρμοστο στόχο δαπάνης κ.λπ.;
Κοινώς ψεύτες!

Φυσικά, τα ΦΥΚ θα έβγαιναν με τις αποφάσεις μου στα ιδιωτικά φαρμακεία, για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά όχι όπως ζητούσε η Novartis να μπορεί να επιλέγει σε ποιον θα πουλάει και σε ποιον όχι, όπως γράφουν τα χαρτιά που ήρθαν στην Βουλή ότι ήθελε.

Όλες οι Πολυεθνικές το ήθελαν αυτό για να αποφεύγουν τις παράλληλες εξαγωγές, αλλά εμείς θεσπίσαμε την υποχρεωτικότητα των registries, δηλ. της καταγραφής των ασθενών ονομαστικά, ώστε να μην μπορεί να γίνεται ψεύτικη συνταγογράφηση κ.λπ.

Όσον αφορά στο ότι τα περισσότερα φάρμακα της Novartis δεν είχαν μεγάλες μειώσεις, είναι αλήθεια, αφού και σήμερα το ίδιο συμβαίνει μιας και στα πρωτότυπα φάρμακα δεν μπορείς να κανείς οριζόντιες μειώσεις, χωρίς να κινδυνεύσεις να φύγουν από την Ελλάδα.
Αναγκαστικά πας με τον μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων.
Όμως τότε έγιναν και σε αυτά οι μεγαλύτερες μειώσεις, διότι έγιναν μαζικά.
Το 2015, όπως ξέρετε, δεν έβγαλαν Δελτίο και έτσι δεν μειώθηκε ούτε ένα φάρμακο.
Η Novartis όμως έχασε από την μείωση -50% όσων φαρμάκων της έχασαν την πατέντα τους, μείωση που ήθελε να αποφύγει αλλά δεν απέφυγε εξ αιτίας μου.
Περιττό να πω ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αντιπολίτευση, έλεγε ότι θα προχωρούσε σε οριζόντιες μειώσεις στα on patent φάρμακα, 3 χρόνια τώρα, ουδέποτε το έκανε και ακολουθεί πιστά τον νόμο μου....

Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθω αφού διαβάσω το άρθρο, χωρίς φυσικά να προσδοκώ σε συγγνώμη από μία «εφημερίδα» που δεν έχει σκοπό την ενημέρωση, αλλά απλώς την εκτέλεση της επιθυμίας του Αλέξη Τσίπρα...

ΥΓ: Τώρα βρήκα και το εσωτερικό και είναι πιο σπαρταριστό ακόμη:

1. Όσον αφορά στην δαπάνη ,λένε ότι ναι μεν ο στόχος της Novartis ήταν για 184.000.000€ μηνιαίως το λιγότερο δηλ. 2.208.000€, αλλά τους έδινα +200.000.000€ για τα ακριβά Φάρμακα μέσω ΕΟΠΥΥ, άρα ναι μεν αλλά.
Μα τα 200.000.000 για τα ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ ήταν μέσα στον στόχο του Claw Back όχι έξω από αυτόν! Τα Νοσοκομειακά δεν αύξαναν την Φαρμακευτική δαπάνη καθώς καλύπτονταν από τα έξοδα νοσηλείων του Εοππυ προς αυτά. Δηλ ο προϋπολογισμός ήταν ίδιος. Και αυτό ίσχυε και πριν και μετά από μένα δεν άλλαξα κάτι εγώ σε αυτό. Άρα όταν μιλάει για στόχο η Novartis δεν εννοεί αυτά.

2. Ανάξιο απαντήσεως μπερδεύουν τις εκτιμήσεις του ΣΦΦΕ, επισήμως κατατεθειμένες στο Υπουργείο και στον Ε.Ο.Φ για την επίπτωση των νέων φαρμάκων, που σημειωτέον την παρουσιάζουν μικρή, με τη νομοθέτηση μου για να πηγαίνουν τα off patent και κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων.
Όσον αφορά στα προ του 2012, δεν έχει να κάνει με τη Novartis, αλλά με αυτό που και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να μην καταρρεύσουν οι τιμές των γενοσήμων των ελληνικών εταιριών.
Εκεί στα προ του 2012 δεν έχει φάρμακα η Novartis, διότι αυτή ειδικεύεται στα νέα και όχι στα παλαιά.

3. Το πιο γελοίο όλων! Η Novartis ήθελε να επιλέγουν οι εταιρίες σε ποιον θα πουλούσαν ή όχι. Αυτό δεν έγινε και αυτό έγραψα. Έπρεπε να πουλάνε σε όλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ