Πολιτικη & Οικονομια

Δεν πάει να καταθέσει στην προανακριτική της Novartis ο Άδωνις

Κάνει λόγο για «γελοιότητα» με υπογραφή Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
adonis234.jpg
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis γνωστοποίησε με επιστολή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο κείμενο, που εστάλη στον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κάνει λόγο για «γελοιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Πικραμένος αποφάσισαν να μη δώσουν το παρών στη διαδικασία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: 

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου του 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS .

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, 

Έλαβα την επιστολή σας με ημερομηνία 21/03/2018 όπου και μου γνωστοποιείτε την απόφαση της Επιτροπής σας να εμφανιστώ ενώπιόν σας για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητάς σας. Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα. 

Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι. 

Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα. 

Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατά αυτόν τον τρόπο. 

Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας. 

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση NOVARTlS, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν, 

Αλλά στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω. Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας. 

Άδωνις Γεωργιαδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ