Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κοντονής δεν απαντούσε στην Κεφαλίδου για το ν/σ κατά της βίας σε βάρος γυναικών

Επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στην βουλευτή της ΔΗΣΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2617354.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αρνήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου κατά την συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο σχετικό με την βία κατά των γυναικών. 

Συγκεκριμένα το περιστατικό ξεκίνησε λόγω των παρατηρήσεων της βουλευτού της ΔΗΣΥ αναφορικά με τις ασάφειες τις οποίες εντόπισε σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Με έντονα επικριτικό τόνο, ο κ. Κοντονής σχολίασε αναφερόμενος στις επισημάνσεις τόσο της συγκεκριμένης βουλευτού όσο και άλλων: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας παρακαλώ πολύ, όταν συζητάμε για νομοθετικά κείμενα, τα οποία είναι σαφή... Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στο νου μας και να τα λέμε και από του βήματος πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ρύθμιση την οποία εισηγούμαστε».

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χαρά Κεφαλίδου: «Κύριε Υπουργέ, αυτό ας είναι ένας προβληματισμός, όταν οι συνάδελφοι επανέρχονται, εάν δεν το κατανοούμε εμείς φανταστείτε τι γίνεται με τον κόσμο που μας ακούει. Δεν μπορούμε να συζητάμε για ισότητα ανδρών και γυναικών και ο κ. Κοντονής να θεωρεί ότι μπορεί να επιπλήττει από καθέδρας τον κάθε έναν από εμάς, ειδικά μια γυναίκα Βουλευτή, όταν του λέει ότι ναι έχει μία διάταξη που δεν την καταλαβαίνει. Δεν κατάλαβα κύριε Κοντονή μας κάνετε μάθημα από καθέδρας;»

Στ.Κοντονής: «Κυρία Κεφαλίδου, την καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά την διάταξη, αλλά θέλετε να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση».

Χ.Κ.:  «Έχω δικαίωμα σε ερωτήσεις, έχω δικαίωμα να ζητώ νομοθετική ρύθμιση που δεν θα αφήνει ασάφειες».

Στ.Κ.: «Η διάταξη είναι απολύτως σαφής, αλλά εσείς θέλετε να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση σε κάτι που είναι σαφές. Να διαβάζετε καλύτερα».

Χ.Κ.:  «Δεν θα σας επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς, γιατί ποιος είναι φτηνός ή όχι είναι στην κρίση του κόσμου που παρακολουθεί».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ