Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 439

Μέλος του συλλόγου για την πεπλάτυνση του ανοίγματος στα νέα πλαστικά καλάθια απορριμάτων, ώστε να χωράει το πλαστικό ποτήρι του freddo, χωρίς να χρειάζεται τσάκισμα

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 439
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάνος Καμμένος, Γιάννης Πλούταρχος, Σοφία Βούλτεψη, ο τηλεθεατής του Τράγκα, Μάνος Χατζηδάκις, Μάικλ Ντάγκλας και η βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Πάνος Καμμένος, ο πρώτος καταδικαστικά αθωωμένος κατηγορούμενος στην ιστορία, θριαμβολογεί.


Η ιστορική fake αποκάλυψη της εβδομάδας
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έφερε στο φως ένας ανύπαρκτος ρεπόρτερ του αυστραλιανού ABC, και η σφαγή-γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου στη Ρουάντα το 1994 είχε σαν στόχο την επίθεση στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος ανύπαρκτος ρεπόρτερ είναι ο ίδιος που επικαλέσθηκε γνωστό φιλοσαμαρικό site για να αποδείξει ότι και οι εξεγέρσεις στην Τουρκία είναι κακές γιατί έχουν στόχο την Ελλάδα!


Το λάθος Alert της εβδομάδας
Το γεγονός ότι μια 13χρονη έφυγε με έναν Αλβανό Dj προκαλεί την κοινή γνώμη, λόγω της καταγωγής του δράστη. Ενώ αν το είχε σκάσει με ένα χρυσαυγίτη, όλοι θα ήταν ανακουφισμένοι μόλις επέστρεφε, γιατί θα σήμαινε ότι δεν την σκότωσε στο ξύλο, ως είθισται.


Η ετερόκλητη ιδεολογική διασταύρωση της εβδομάδας
Γιάννης Πλούταρχος: «Ο Έλληνας έχει δουλέψει σκληρά και μην πιπιλίζουμε την καραμέλα ότι εμείς φταίμε. Λάθος». Αλέξης Τσίπρας: «Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. Για την κρίση ευθύνονται οι ισχυροί της Ευρώπης». Ναι, όταν ακολουθείς τον απλοϊκό δρόμο ερμηνείας των πραγμάτων, για να έχει μεγαλύτερη απήχηση η κολακεία, είναι φυσικό να βρεις πολλούς συνοδοιπόρους που δεν εκτιμάς. Κομφούκιος (λέμε τώρα...)


Το DNA test της εβδομάδας
Η άρνηση της Σοφίας Βούλτεψη να ελεγχθεί η τσάντα της στην είσοδο της Βουλής με το επιχείρημα ότι «ο νέος κανονισμός που ισχύει, να ξεϊσχύσει». Δείχνοντας ακριβώς το πραγματικό DNA του Έλληνα πολιτικού (πρώην Κοτζαμπάση), που, προκειμένου να αναγκαστεί να υπακούσει σε οποιονδήποτε κοινό κανόνα συνύπαρξης, είναι ικανός να γεμίσει όλη τη νομολογία της χώρας του με τροπολογίες, εξαιρέσεις και διφορούμενες ερμηνείες.


Ο πραγματικά μπερδεμένος σκουπιδοφάγος της εβδομάδας
Ο τηλεθεατής του Τράγκα και οπαδός τραγκοειδών θεωριών συνωμοσίας κατά της πατρίδας και της ορθοδοξίας, που καλείται να πιστέψει (με σειρά εμφάνισης) τα εξής: α) ότι οι εβραίοι και οι λέσχες τους που ήθελαν να εξαλείψουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες πίεζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου (που σύμφωνα με προηγούμενες θεωρίες ήταν όργανό τους) να το κάνει (!) β) Ότι όταν ο Ανδρέας αρνήθηκε ηρωικά, δεν άδραξαν την ευκαιρία μόλις ανέβηκε ο Κώστας Μητσοτάκης (που σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους ήταν κι αυτός «άνθρωπός τους») να το προωθήσουν, γιατί προφανώς το ξέχασαν (!!!) γ) Ότι για τους Άραβες (δηλαδή Μουσουλμάνους) φίλους του Ανδρέα, το να διατηρηθεί η αναγραφή «Χριστιανός Ορθόδοξος» στις ταυτότητες, για κάποιο λόγο, είναι ένδειξη πίστης και αφοσίωσης, ενώ το να εξαλειφθεί αποτελεί προδοσία (!!!) δ) Ότι όλα αυτά που λέει η (πρώην πελάτισσα του Αστρολόγου Τομαδάκη) Δήμητρα Λιάνη είναι αξιόπιστα και δεν χωρούν αμφισβήτησης. Ακόμα κι όταν είναι προφανές ότι πλέον υιοθετεί μυθοπλασία Ελεύθερης Ώρας, λόγω έλλειψης άλλης πολιτικής προστασίας.


Η λάθος κατηγορία για εθνικιστικό ζήλο της εβδομάδας
Το πρόβλημα που ανέκυψε με τη διευθύντρια του σχολείου, που εγκάλεσε την καθηγήτρια που δίδαξε τον Κεμάλ του Μάνου Χατζηδάκι, θεωρώντας ότι πρόκειται για τον Κεμάλ Ατατούρκ, αντιμετωπίστηκε ως πρόβλημα υπερβάλλουσας εθνικής ευαισθησίας, ενώ πρόκειται για μια καραμπινάτη περίπτωση αγνής, κρυστάλλινης ηλιθιότητας. Δηλαδή η αντίδραση από το ερέθισμα (το άκουσμα της λέξης «Κεμάλ») μέχρι την αντίδραση (διαμαρτυρία-καταγγελία) έγινε αντανακλαστικά, μέσω του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, χωρίς να μεσολαβήσει εγκεφαλική διεργασία και φιλτράρισμα της πληροφορίας μέσω της λογικής – όπως δηλαδή κάνουν οι ατελείς, καθυστερημένες (και κατ’ επέκτασιν φασιστικές) μορφές ζωής.


Η πληροφορία που αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία τι λες αλλά ποιος το λέει, της εβδομάδας
Οι κίνδυνοι του στοματικού σεξ, που διατυπώθηκαν από τον Μάικλ Ντάγκλας, αντιμετωπίστηκαν πολύ πιο σοβαρά από όταν τους ανέφερε ο Σεραφείμ Πειραιώς πριν μερικούς μήνες!


Το Τρολάρισμα της εβδομάδας
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από τη Χρυσή Αυγή.


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Βιογράφος του Μίκη Θεοδωράκη.