Πολιτικη & Οικονομια

«Άδειασμα» Κουβέλη σε Καμμένο: Υπερτροφικός λόγος τα περί ομηρίας και αιχμαλωσίας (video)

Κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση με τους δύο στρατιωτικούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαφορετική γραμμή στην υπόθεση με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς χαράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ANT1, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο δεν εξυπηρετείται από τον «υπερτροφικό λόγο περί ομηρίας».

«Aς κρατήσουμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Νομίζω ότι ο υπερτροφικός λόγος ο οποίος διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, περί ομηρίας, αιχμαλωσίας ή όλα τα άλλα δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε βάλει «φωτιά» πριν από λίγες ημέρες όταν έκανε αναφορά για «ομηρία».

Παραδοχή Κουβέλη: Άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Εκείνο το οποίο διεκδικούμε και μέχρι στιγμής φαίνεται αν το έχουμε εξασφαλίσει είναι να κρατηθεί η υπόθεση στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ανδριανούπολης ως μια δικαστική υπόθεση» πρόσθεσε, γνωστοποιώντας ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία δικό της πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων.