Πολιτικη & Οικονομια

«Άδειασμα» Κουβέλη σε Καμμένο: Υπερτροφικός λόγος τα περί ομηρίας και αιχμαλωσίας (video)

Κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση με τους δύο στρατιωτικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kouvelis.jpg
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Διαφορετική γραμμή στην υπόθεση με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς χαράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ANT1, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο δεν εξυπηρετείται από τον «υπερτροφικό λόγο περί ομηρίας».

«Aς κρατήσουμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Νομίζω ότι ο υπερτροφικός λόγος ο οποίος διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, περί ομηρίας, αιχμαλωσίας ή όλα τα άλλα δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε βάλει «φωτιά» πριν από λίγες ημέρες όταν έκανε αναφορά για «ομηρία».

Παραδοχή Κουβέλη: Άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Εκείνο το οποίο διεκδικούμε και μέχρι στιγμής φαίνεται αν το έχουμε εξασφαλίσει είναι να κρατηθεί η υπόθεση στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ανδριανούπολης ως μια δικαστική υπόθεση» πρόσθεσε, γνωστοποιώντας ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία δικό της πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων.

Φ. Κουβέλης: Διεκδικούμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ