Πολιτικη & Οικονομια

Πέτρος Τατσόπουλος για τη συνάντηση Θεοδωράκη - Τσίπρα

Πώς σχολιάζει ο γνωστός συγγραφέας την επικείμενη συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tatsopoulos.jpg
eurokinissi

Με μια ανάρτηση του στο Facebook σχολιάζει ο γνωστός συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Αγαπητέ Σταύρο, καλησπέρα.

Εν όψει της αυριανής συνάντησής σου με τον πρωθυπουργό, θα ήθελα να σου μεταφέρω μερικές σκέψεις μου.

Είμαι σίγουρος ότι είναι σκέψεις που έχεις κάνει κι εσύ ο ίδιος πολλές φορές -ίσως όμως να ηχούν κάπως διαφορετικά όταν τις ακούς από έναν παλιό σου φίλο.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι τρέφεις την παραμικρή αυταπάτη όσον αφορά τη σκοπιμότητα της συνάντησης, τουλάχιστον από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα.

Γνωρίζεις και γνωρίζω ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού κυριαρχεί μονάχα μία προτεραιότητα: η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση του χρόνου παραμονής του στην εξουσία.

Τον καιρό που θα μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα σ' εσένα και στον ακροδεξιό λαϊκιστή για κυβερνητικό εταίρο διάλεξε χωρίς δισταγμό τον ακροδεξιό λαϊκιστή. Θυμάσαι και θυμάμαι τον βρώμικο πόλεμο λάσπης που εξαπέλυσε εναντίον σου.

Τίποτε δεν άλλαξε έκτοτε, εκτός από τον συσχετισμό δυνάμεων. Ο καιροσκόπος που ήταν, συνεχίζει να είναι και θα συνεχίσει να είναι. Ένας κοντόφθαλμος τακτικιστής, πλήρως ανίκανος να κατανοήσει -πόσο μάλλον να υπηρετήσει- το εθνικό συμφέρον.

Μονάχα μια εθνική υπηρεσία μπορεί πλέον να προσφέρει: να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Καλό είναι να του το υπενθυμίσεις αύριο.

Με την αγάπη μου.»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ