Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: «Όλοι στα μανταλάκια με κατασκευασμένες κατηγορίες»

Βολές κατά της κυβερνητικής σκανδαλολογίας αλλά και της λογικής ρεβάνς της αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4397206.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Mε ευθύνη της κυβέρνησης βιώνουμε ξανά κλίμα σκανδαλολογίας που δηλητηριάζει το πολιτικό τοπίο», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης που κατέθεσε η ΝΔ για προανακριτική για τους Ξανθό, Πολάκη, Κουρουμπλή και την υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης την τελευταία τριετία.

Κριτική άσκησε, όμως, και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «έχει παγιδευτεί σε λογική ρεβάνς. Ολοι στα μανταλάκια με κατασκευασμένες κατηγορίες, σκιές παντού και με την βοήθεια του κίτρινου τύπου. Το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά. Με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή τόπου σε ρωμαϊκή αρένα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ζήτησε από την πλειοψηφία να στηρίξει την πρόταση που έχει καταθέσει η ΔΗΣΥ για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τις λανθασμένες πολιτικές της τελευταίας 20ετίας προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες της κρίσης. Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την πρόταση της ΝΔ μόνο ως προς το σκέλος που αφορά την μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχουν καταθέσει βουλευτές της ΔΗΣΥ για να σχολιάσει «η ΝΔ δεν φρόντισε να το αναφέρει αυτό στην πρότασή της. Αυτή την συνεννόηση και πνεύμα συνεργασίας ευαγγελίζεται η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αυτοδυναμία ακόμα και στο  μονοπώλιο της αλήθειας;»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. «Η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική μας αξιοπρέπεια. Οι στρατιώτες μας πρέπει να επιστρέψουν άμεσα», είπε.

Τέλος, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Μας είπε ο κ Τσίπρας ότι κάποιοι παραιτήθηκαν για 23 χιλ ευρώ και κάποιοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δις ευρώ. Πώς αισθάνεστε κ. Τσίπρα όταν κάθεστε στην καρέκλα του πρωθυπουργού ενώ έχετε προκαλέσει ζημιά 200 δισ. ευρώ;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ