- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Τσίπρας: Τελείωσε η ύφεση μετά από 10 χρόνια - Έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη
«Δεν πρόκειται δηλαδή για μια εύθραυστη, συγκυριακή ανάκαμψη...»
Το τέλος της ύφεσης, μετά από μια περίπου 10ετία, κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ, που διοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώσαμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο εξάμηνο κι αυτό σημαίνει, κατά τους συμβατικούς ορισμούς όπως είναι διεθνώς αποδεκτοί, ότι η ύφεση τερματίστηκε αισίως, μετά από 10 συνεχόμενα έτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Δεν πρόκειται δηλαδή για μια εύθραυστη, συγκυριακή ανάκαμψη αλλά για μια σταδιακά ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όλοι προβλέπουν, από τους εταίρους μας μέχρι και τους έγκριτους διεθνείς αναλυτές, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης, από το 2018 και για τα επόμενα έτη, αναμένεται ότι θα υπερβαίνουν το 2%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Eκπονούμε ένα συνεκτικό, μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό, κατάλληλο να επαναφέρει τη χώρα μας με αξιώσεις στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Με βάση τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, θέτουμε τις τοπικές και κλαδικές προτεραιότητες για τη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής ταυτότητας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Το 2018 είναι το κρίσιμο έτος όπου τελειώνουμε με τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και μεταβαίνουμε στην επόμενη μέρα για τη χώρα. Μια μέρα παραγωγής, δημιουργίας, βιώσιμης δίκαιης ανάπτυξης και οικονομικής δημοκρατίας» σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός.
«Οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί χάρη στη συστηματική προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα δημόσια οικονομικά της χώρας έχουν μπει πλέον σε τάξη. Οι δείκτες επιχειρηματικού κλίματος και οικονομικής εμπιστοσύνης ανακάμπτουν, μέρα με τη μέρα βλέπουμε να βελτιώνονται. Ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι το 2017 το ισοζύγιο ανοίγματος - διαγραφών επιχειρήσεων είναι θετικό με 6.000 περισσότερες συστάσεις από διαγραφές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Μεγαλύτερη διαφάνεια και συμμετοχικότητα για τους πολίτες
«Για τσαρλατάνους και εγκληματίες» έκανε λόγο ο βουλευτής Χανίων
«Διαφημίζει κβαντική ιατρική που δεν υπάρχει», δηλώνει ο υπουργός Υγείας
Στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Αποστόλου η υπουργός Παιδείας μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
«Έχουμε εφεδρείες και για τα κακά σενάρια» είπε ο υπουργός Οικονομικών
Μεγαλύτερη ευελιξία για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες
Έρχεται τριπλή παρέμβαση
Οι σταθμοί των επισκέψεων στο Σαν Φρανσίσκο
Ο Θεόφιλος Βασιλειάδης μιλά για μισθούς, δημογραφικό, remote εργασία, τη μάχη για το ταλέντο και την επανάσταση της AI
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.