Πολιτικη & Οικονομια

Ηθικό πλεονέκτημα υποκρισίας

Δεν είμαστε τώρα για να παραιτηθεί και να ανοίξει το στόμα της να πάρει και άλλους μαζί της

96282-643740.jpg
Γιώργος Δημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας, Ράνια Αντωνοπούλου
©EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αποκορύφωση της υποκρισίας. Ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας πιέζει, και καλά, για την παραίτηση της υπουργού του, η οποία χρησιμοποίησε τον νόμο με τη φωτογραφική διάταξη που ο ίδιος πρωθυπουργός έφερε και ψήφισε στη Βουλή!

Ηθικό πλεονέκτημα;

Η υπουργός θα επιστρέψει τα χρήματα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλίμονο, δεν είμαστε τώρα για να παραιτηθεί και να ανοίξει το στόμα της να πάρει και άλλους μαζί της.

Η διάταξη με την επιδότηση ενοικίου που χρησιμοποίησε η υπουργός Εργασίας που νομοθέτησαν ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2015 ήταν φωτογραφική και είχε αναδρομική ισχύ (από 01/02/2015) για να μπορούν να κάνουν χρήση μέλη της πρώτης κυβέρνησης ΠΦΑ. Σήμερα ο κος Τζανακόπουλος είπε στα ΜΜΕ ότι «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση».

Η υποκρισία είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των Τσιπροκαμμένων, αλλά τα εύλογα ερωτήματα είναι: Ποια χρησιμότητα είχε η τροποποίηση της προηγούμενης διάταξης; Για ποιους μπήκε αναδρομικά η διάταξη στο νόμο;

Ενδεικτικά, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της 1ης κυβέρνησης ΠΦΑ με μόνιμο τόπο διαμονής εκτός Αθηνών ήταν τότε οι Δημήτρης Μάρδας, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Φωτάκης, Παναγιώτης Σγουρίδης, Ράνια Αντωνοπούλου! Πήραν και οι υπόλοιποι το επίδομα ενοικίου; Για ποιους το θεσμοθέτησαν; Ποιοι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έκαναν ορθή χρήση της διάταξης; Γιατί, εισοδηματικά, κανένας τους δεν φαίνεται να έχει ανάγκη την επιδότηση ενοικίου.

Συγκριτικά, για τους κοινούς πολίτες με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια στο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση και αφορά 720 χιλιάδες νοικοκυριά, κάθε ζευγάρι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως και 14.400 ευρώ θα δικαιούται να λαμβάνει επιδότηση ενοικίου 75 ευρώ τον μήνα. Προτείνω η κυβέρνηση να ετοιμάσει ένα ακόμα διαφημιστικό σποτ σαν αυτό με τη θήκη πούρων και την πρωθυπουργική mont blanc πένα και να υπογράφει «ήταν άδικο (και αυτό!) και το κάναμε πράξη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ