Πολιτικη & Οικονομια

Θέμα Πρώτο

Βατό, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες των μαθητών ήταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας που μπήκε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 438
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι εξετάσεις έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή φέτος, καθώς μεταξύ των επιτυχόντων θα κληρωθούν και 100 θέσεις εργασίας, ενώ σε τρεις υπερτυχερούς θα δοθεί και μισθός.

Βατό, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες των μαθητών ήταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας που μπήκε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το θέμα αφορούσε την αποξένωση του διαδικτύου από τη φυσική επικοινωνία παρά την ανθρώπινη αύξηση του περιβάλλοντος μοναξιάς. Από τους υποψήφιους ζητήθηκε να αναπτύξουν τουλάχιστον τρεις σελίδες αφόρητες κοινοτοπίες και κυρίως γιατί το να γράφουμε όλη μέρα στα κινητά tespa, a mwri savra και gami8ike έχει σοβαρές επιπτώσεις στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, ενώ ζητήθηκαν και τρία συνώνυμα για τις λέξεις omg, lol και θ.

Στα μαθηματικά οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς όταν μειώνεις ένα μέγεθος αυτό έχει την τάση να αυξάνεται ανεξέλεγκτα και πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην άλγεβρα η επενδυτική ψυχολογία και η απλοποίηση των αριθμητικών πράξεων. Στη βιολογία οι μαθητές εξετάστηκαν στις πρόσφατες ανακαλύψεις βάσει των οποίων το ελληνικο DNA είναι τόσο ισχυρό που δεν χρειάζεται διατροφή, παιδεία, περίθαλψη και άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται σε κατώτερες εθνοφυλετικά ομάδες.

Πριν την εκφώνηση των θεμάτων, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους καθηγητές τους να εκτελούν με άψογο τρόπο παραγγέλματα και ασκήσεις πυκνής τάξεως.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν τα φροντιστήρια ΠΑΡΑΚΜΗ σωστή απάντηση θεωρείται η ρύθμιση του Πρωτοκόλλου της Ανεξαρτησίας του 1830, η οποία πολλαπλασιασμένη επί της κινητικής ενέργειας του ατόμου του Υδρογόνου μάς δίνει το γονιδίωμα του σκύλου. Οι εξετάσεις έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή φέτος, καθώς μεταξύ των επιτυχόντων θα κληρωθούν και 100 θέσεις εργασίας, ενώ σε τρεις υπερτυχερούς θα δοθεί και μισθός.