Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 438

Μέλος του συλλόγου για την τοποθέτηση δειγματολογίων μυρωδιάς αποσμητικών στα Super Market

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 438
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ερώτηση της εβδομάδας: «Οι άνθρωποι αυτοί, οι 400.000 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, έχουν γίνει ναζί και φασίστες;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Γιάννης Πλούταρχος, ο καλλιτέχνης που αγωνίστηκε για την υπερηφάνεια των Ελλήνων, δηλώνει: «Αγαπάμε την πατρίδα, την οικογένεια και το Θεό! Γιατί τότε ήμασταν "Καλά παιδιά" και τώρα είμαστε "Χρυσαυγίτες";


Η επενδυτική απορία της εβδομάδας
Αφού υποτίθεται ότι όλα σχεδιάστηκαν από τους «Εβραιομασώνους Τραπεζίτες με στόχο να μας αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας και να μας αναγκάσουν να ξεπουλήσουμε τα πάντα», γιατί οι μόνοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον είναι οι Ορθόδοξοι Ρώσσοι, οι Ταοϊστές Κινέζοι και οι Μουσουλμάνοι Καταριανοί, αλλά ούτε ένας εκπρόσωπος των Εβραιομασώνων – ούτε καν χώρες καθολικές; Μήπως το σχέδιό τους είναι ακόμα πιο διεστραμμένο και τελικά δεν τους ενδιαφέρει να αγοράσουν αλλά να μας ταπεινώσουν εθνικά, κάνοντας ότι αδιαφορούν;


Η κατάρριψη της θεωρίας των δύο άκρων της εβδομάδας
Όταν η «Γενική Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου του Εμπρός» απαγορεύει την παράσταση της «Ιερής πόρνης» του Γιάννη Σολδάτου επειδή «είναι συστημικός»(!) και δυσαρέστησε με όσα είπε σε συνέντευξή του(!!), δεν προπηλακίζει τους θεατές. Ενώ, αντίθετα, όταν οι Χρυσαυγίτες αποφασίζουν να απαγορεύσουν μια παράσταση επειδή δεν γουστάρουν να προσβάλλει τα «Θεία», πλακώνουν στο ξύλο και τους θεατές. Όπως και να ’χει πάντως, πλέον, για να ξεκινήσεις να παρακολουθήσεις κάτι που επιθυμείς, πρέπει πρώτα να έχεις βεβαιωθεί ότι κανείς συντελεστής δεν έχει δυσαρεστήσει κανέναν (ούτε αντισυστημικό, ούτε Θεούσο), άρα η παράσταση θα επιτραπεί!


Η αβάντα της εβδομάδας
Ο ξεσηκωμός για το φημολογούμενο κλείσιμο της ΕΡΤ. Δηλαδή αυτοί που δεν είναι ικανοί να κλείσουν ακόμα τον Οργανισμό Αποξήρανσης της Κωπαΐδας, ξαφνικά θεωρούνται ικανοί να κλείσουν την ΕΡΤ, ώστε κάποιοι να το αντιμετωπίζουν σαν πιθανό ενδεχόμενο; Τι απρόσμενη (αν και ακούσια) εκδήλωση πίστης στις ικανότητες των κυβερνώντων είναι αυτή;


Τα δύο φαινομενικά άσχετα, αλλά απολύτως σχετικά γεγονότα της εβδομάδας
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι ξαναφτιάχνεται η Ελλάδα «με γνώριμα αλλά ξεχασμένα συστατικά, όπως το μεράκι, το κουράγιο, το πάθος, η ιστορία, οι παραδόσεις, το όραμα, οι νέες ιδέες και η καινοτομία» και η τοποθέτηση στο Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου του Γιώργου Κατσαρού και του Τάκη Βουγιουκλάκη. Διότι προφανώς το «χρυσό σαξόφωνο της ΥΕΝΕΔ» και ο σκηνοθέτης του «Χάρισέ μου το γουνάκι σου» και του «Ταμτάκου» αποτελούν δύο από τα εξέχοντα γνώριμα (και ξεχασμένα) δομικά υλικά της Ελλάδας.


Η δικαιωμένη κατηγορία επαγγελματιών της εβδομάδας
Οι φορτηγατζήδες, που μετά τη διαφήμιση με τον gay φορτηγατζή πέτυχαν την απαγόρευση και της διαφήμισης με το σατανιστή συνάδελφό τους. Και απέδειξαν έτσι ότι δεν είναι ούτε gay ούτε σατανιστές, όπως θα υπέθεταν (σε ένα παράλληλο σύμπαν) όλοι όσοι έβλεπαν τη διαφήμιση! Τώρα πρέπει να είναι πάλι σε εγρήγορση γιατί κάποιος διαφημιστής σκέφτεται να τους παρουσιάσει να πηγαίνουν με 60 στη μεσαία λωρίδα, πράγμα που αποτελεί επίσης διασυρμό!


Η ερώτηση της εβδομάδας
«Οι άνθρωποι αυτοί, οι 400.000 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, έχουν γίνει ναζί και φασίστες;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δίνοντας μια νέα διάσταση στον όρο «γλείψηφος» (Το γλείψιμο για ψήφους). Και επειδή, φυσικά, είναι κουραστικό να τρέχεις τώρα να πείθεις τους φασίστες ότι είναι κακό αυτό που κάνουν, καλύτερα να γίνεις σαν κι αυτούς και να τους χαϊδέψεις τα αυτιά λέγοντάς τους ότι έχουν δίκιο. Ποντάροντας δηλαδή στο γεγονός ότι θα τσιμπήσουν, αφού δεν διαθέτουν και καμία υψηλή νοημοσύνη. Δηλαδή, τι θα κάνει κανείς, όταν αυτοί έρθουν στο κόμμα, ζητώντας μαχαιρώματα αλλοδαπών, απαγορεύσεις παραστάσεων και τρομοκρατία αντιπάλων, ακριβώς όπως έχουν συνηθίσει; Ω, μα ναι... Θα τους πει ότι δεν είναι σωστό, γιατί υπάρχει ένα επαρκές νομοθετικό πλαίσιο από το ’79! Και εκείνοι τότε θα δουν το φως το αληθινό και θα «ξεφασιστοποιηθούν». Γιατί, ναι, όταν ψηφίζεις φασίστες, συγνώμη αλλά είσαι φασίστας. Όπως και όταν γλείφεις γλοιωδώς τους φασίστες για να τους καλοπιάσεις, φασίστας θέλεις να γίνεις. Sorry.


Το πιο σύντομο σίριαλ της εβδομάδας
Η επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία του ßΓιώργου Καρατζαφέρζζζζ....


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Χειριστής scanner μεταλλικών αντικειμένων στην είσοδο της Βουλής