Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 438

Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τις επιλογές της ΝΔ για υποψήφιο δήμαρχο-αντίπαλο στον Γ. Μπουτάρη;

Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 438
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ερώτημα αν υπάρχει κυβέρνηση στην Ευρώπη που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να συνεργαστεί, ο Ευκλ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «κυβερνήσεις των υπνοβατών».

Δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου. Ο ανασχηματισμός συζητιέται τώρα όχι για Ιούλιο, αλλά για Σεπτέμβριο.


Εξοργισμένοι ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος με τα κατορθώματα Μπαλτάκου για το αντιρατσιστικό. Αλλά και κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου το χάρηκαν το στραπάτσο του.


Μέχρι τέλος του χρόνου, λένε τώρα από το Υπουργείο Οικονομικών, θα εξοφληθούν τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες ύψους άνω των 8 δις ευρώ. Ζήσε Μάη μου...


Κατόπιν εορτής, έπεσαν τηλέφωνα στη γιορτή του Κώστα Καραμανλή με ευχές και τα συναφή. Ανάμεσα σε αυτούς που τον αναζήτησαν –για πρώτη φορά– τηλεφωνικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας.


Αντίθετα, άλλοι βουλευτές της ΝΔ δεν έκαναν την τιμή στον πρώην να τον επισκεφθούν. Φοβήθηκαν τους... «σαμαρικούς» που έπαιρναν παρουσίες!


Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε την απόσυρση του λαθεμένου θέματος των Μαθηματικών και ο Ι. Τζαμζής ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα της Φυσικής. Κατά τα άλλα, άκρα του τάφου σιωπή.


Μετάθεση για τις απογευματινές ώρες πήρε η σύσκεψη εκπροσώπων των υπουργείων στο Μαξίμου για τις καθημερινές δράσεις των υπουργών.


Όμως η πραγματική σύσκεψη που «φιλτράρει» το τι θα βγει στα media ακολουθεί αμέσως μετά, με τη συμμετοχή των Χρ. Λαζαρίδη, Γ. Μουρούτη και των άλλων παιδιών.


Γυναίκα σημαίνοντος πολιτικού επιμένει ότι είναι η Παναγιά φωτίζει τα πολιτικά βήματα του συζύγου της. Αμήν!


Αποχώρησε από την ΟΝΝΕΔ ο γραμματέας της Α. Παπαμιμίκος. Πάει πλέον στα σίγουρα για γραμματέας της ΝΔ.


Παρεμπιπτόντως, σε σύναξη ΟΝΝΕΔιτών για την αλλαγή γραμματέα, ακούστηκαν σκληρά συνθήματα για «πιο ισχυρή Δεξιά» και πολλά «ανάθεμα» κατά του ΠΑΣΟΚ.


Δεν γράφει μόνο άρθρα ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Συναντά και φίλους στο Hilton. Ζυμώσεις...


Σε ερώτημα αν υπάρχει κυβέρνηση στην Ευρώπη που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να συνεργαστεί, ο Ευκλ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «κυβερνήσεις των υπνοβατών». «Για εμάς, σήμερα, κυβέρνηση για συνεργασία δεν υπάρχει». Τέλος.


Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τις επιλογές της ΝΔ για υποψήφιο δήμαρχο-αντίπαλο στον Γ. Μπουτάρη; Μυρίζει μπαρούτι.

Ο Κ. Γκουλέκας, βουλευτής του κόμματος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο, εμμένει στην υποψηφιότητά του.


Όμως δεν τον θέλει η ΝΔ! Ψάχνεται μεταξύ του νυν αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτη και του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη.


Τι θα γίνει όμως με τον Κ. Γκουλέκα, που επιμένει; Ίσως τον δούμε υπουργό στον προσεχή ανασχηματισμό. Τόσο απλά!