Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση Κοτζιά σε ΝΔ: Αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα ως συζητήσεις σε καφενείο

Η επίκαιρη ερώτηση Κικίλια για τα Διαπόντια Νησιά που προκάλεσε την ενόχληση του υπουργού Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotzias.jpg
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Υπευθυνότητα στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος τονίζει ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως συζητήσεις σε καφενείο.

Την απάντηση αυτή έδωσε σε ερώτηση που του είχε καταθέσει πρόσφατα ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις ελληνοαλβανικές συνομιλίες για τη διευθέτηση σειράς προβλημάτων που χρονίζουν επί δεκαετίες.

Μάλιστα, επισημαίνοντας όρο που χρησιμοποιεί στην ερώτησή του ο Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εξωτερικών, αφού παρατηρεί ότι τέτοιος όρος «δεν απαντάται πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Σχέσεις», ζητάει από τον βουλευτή της ΝΔ να επαναδιατυπώσει την ερώτησή του «καθ' ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου».

Του ζήτησε, ειδικότερα, να επαναδιατυπώσει το ερώτημά του «χρησιμοποιώντας τους δόκιμους -εν προκειμένω- επιστημονικούς όρους». Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε στον βουλευτή της ΝΔ: «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο "επιρροή των Διαποντίων Νησιών"».

Ο Βασίλης Κικίλιας είχε θέσει, μεταξύ άλλων, το ερώτημα αν, από τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις, «θα διασφαλιστεί η επιρροή των Διαπόντιων Νησιών (σ.σ. νησιωτικό σύμπλεγμα βόρεια-βορειοδυτικά της Κέρκυρας) με το νέο υπολογισμό των χωρικών υδάτων».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι χάριν φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ