Πολιτικη & Οικονομια

Κλάους Ρέγκλινγκ: Έτοιμοι στον ESM για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει», είπε από το Τόκιο και απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18171878.jpg
EPA/YANNIS KOLESIDIS

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι έχει ήδη αρχίσει το τεχνικό έργο για να προσδιοριστεί εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, αργότερα φέτος.

Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε μια ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Εάν, για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY