Πολιτικη & Οικονομια

Κοντονής για Novartis: Σε απόλυτο παραλήρημα ο Σαμαράς - Πρόβλημα για τη δημοκρατία οι απειλές (video)

Η σπόντα για τον Χαράλαμπο Αθανασίου όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kontonis-bouli.jpg
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Για απόλυτο παραλήρημα στο οποίο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας πως «είναι προσβολή απέναντι σε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου». Τόνισε, δε, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis πως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

«Είναι πρόβλημα για την ίδια τη διαδικασία η εκτόξευση απειλών με αγοραίο τρόπο εναντίον του πρωθυπουργού και οι απειλές για ειδικά δικαστήρια» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως «μόνο η εξωνοσοκομειακή δαπάνη το 2000 ήταν 1 δισ. και το 2009 ήταν πάνω από 5 δισ. Αυτό σας απασχολεί; Πως φτάσαμε σε αυτό το αστρονομικό νούμερο; Αυτό είναι σκάνδαλο ή σκευωρία; Είναι σκάνδαλο και το λέτε και εσείς οι ίδιοι. Ερώτηση στον κ. Λοβέρδο τότε υπουργό υγείας είχαν καταθέσει βουλευτές της Ν.Δ. για το πάρτι στην υγεία μεταξύ αυτών η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης κ.α. Η κ. Μπακογιάννη μάλιστα σε συνέντευξή της ζητούσε εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο στην υγεία και τα λέτε σε εμάς που ήρθαν τα στοιχεία».

Αναφορικά με τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στις Δικαιοσύνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Ή αυτό συμβαίνει ή είναι χειραγωγούμενη.Δεν μπορούμε να λέμε τη μια ημέρα το ένα και την άλλη το άλλο» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στη διαβίβαση της δικογραφίας θύμισε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ο κ. Αθανασίου κράτησε δύο μήνες δικογραφία που αφορούσε υπουργό και την έστειλε πίσω στη Δικαιοσύνη. «Εν τέλει ο εγκαλούμενος καταδικάστηκε από δικαστήριο» συμπλήρωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ