Πολιτικη & Οικονομια

Οργισμένος ο Στουρνάρας στο βήμα της Βουλής

«Αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δίστασα προς στιγμήν για το αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της ΤτΕ. Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου για να μη θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιώ ως ασπίδα προστασίας».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στη Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του, η οποία, όπως τόνισε, έχει κατασυκοφαντηθεί χυδαία.

«Ουδέποτε η MindWork (εταιρεία της συζύγου του) έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν» ξεκαθάρισε ο κ. Στουρνάρας.

Λυπάμαι

«Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται, επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η προστατευόμενη μάρτυρας, με τον κωδικό Αικατερίνη Κελέση, μίλησε για τις δυσανάλογα μεγάλες πληρωμές της συζύγου μου. Ουδέποτε έλαβε υψηλότερες αμοιβές τόσο η ίδια όσο και η εταιρεία της» υποστήριξε ακόμη.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας της συζύγου του δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες. «Είναι ελάχιστη η συμμετοχή της Novartis στον κύκλο εργασιών της εταιρείας» πρόσθεσε. 

Δελφινάριο

Αναφορικά με τις «καταγγελίες» που του προσάπτουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είπε ότι «θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο». Έκανε λόγο, επίσης, για αισχρή μαρτυρία του προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ ζήτησε εκ νέου συγνώμη από τη σύζυγό του για τις συκοφαντίες που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Ψευδείς μαρτυρίες

Όσο αφορά στη δικογραφία επεσήμανε ότι πουθενά δεν γράφεται ποιες αξιόποινες πράξεις τού αποδίδονται.

Μίλησε, ακόμη, για εντελώς ψευδείς μαρτυρίες, οι οποίες επαναλαμβάνουν με ακρίβεια όσα φέρνει στη δημοσιότητα κυριακάτικη εφημερίδα. 

Οι ψευδείς καταγγελίες, πρόσθεσε, «θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου». Ζητώ, κατέληξε, να συσταθεί προανακριτική επιτροπή ώστε να μη μένουν αιωρούμενες αυτές οι καταγγελίες.