Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος για Ίμια: Αντιδράσαμε με ψυχραιμία

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και υποστήριξε ότι το μήνυμα ελήφθη από την Άγκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsanakopoulos.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι Τούρκοι προσπαθούν να προκαλέσουν ελεγχόμενες κρίσεις για να στείλουν μήνυμα στους δυτικούς συμμάχους τους αναφορικά με το Κουρδικό ζήτημα στα νοτιο-ανατολικά σύνορά τους» υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στα Ίμια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξε καμία υποχωρητικότητα από την ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνοντας ότι η χώρα απάντησε με ψυχραιμία.

Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Νίκος Κοτζιάς και την πιθανότητα η Ελλάδα να μην απαντήσει με ειρηνικό τρόπο σε μια νέα πρόκληση, ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το μήνυμα έχει παραληφθεί από την Άγκυρα».

«Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, όπως οφείλει να αντιδρά μια κυβέρνηση, το θέμα μας δεν είναι να εντείνουμε την κρίση, αλλά να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα... δεν υπήρξε καμία αδράνεια... ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής, η ενέργεια θα απαντηθεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς» σχολίασε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα βοήθησε ώστε η παρούσα κατάσταση στις διμερείς σχέσεις να μη γίνει χειρότερη.

Δεν βοηθά την εθνική συνεννόηση η στάση της ΝΔ

Αναφορικά με τους λόγους που η κυβέρνηση δεν επεδίωξε εθνική συνεννόηση στην τουρκική προκλητικότητα, υποστήριξε ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο κρίσιμη».

Φρόντισε, επίσης, να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι η στάση της Πειραιώς δεν βοήθησε ώστε να οικοδομηθούν ευρύτερες συνεννοήσεις στα εθνικά θέματα.

Κανένα «θερμό επεισόδιο» με τον Πάνο Καμμένο

Αφού διέψευσε δημοσίευμα εφημερίδας για τριγμούς στον κυβερνητικό σχηματισμό λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης των όσων συνέβησαν στα Ίμια, ο κ. Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει κανένα "θερμό επεισόδιο", οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι άριστες».

«Αυτό που προέχει είναι να παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις στην περιοχή» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ