Πολιτικη & Οικονομια

Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για Αντωνοπούλου μέχρι Novartis (video)

Αποπομπή Γεωργιάδη ζητά ο Τζανακόπουλος, ενώ ο Άδωνις μιλά για νέες παραιτήσεις υπουργών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4325753.jpg
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία αποκαλύφθηκε πως λάμβανε επίδομα ενοικίου.

«Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε τον νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια.   

Ο Δ. Τζανακόπουλος απαντά στον Κυρ. Μητσοτάκη


«Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. Η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», συμπλήρωσε.

Τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε για λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου, η οποία κακώς ψηφίστηκε και πάντως όχι μόνο από τη συμπολίτευση, και η κυβέρνηση έχει την βούληση να καταργήσει, ενώ διαβεβαίωσε ότι ουδείς κανένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός δεν έκανε χρήση της διάταξης αυτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε μάλιστα την παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis κατ' αναλογία, όπως υποστήριξε, της παραίτησης της κ. Αντωνοπούλου.   «Υπάρχει παραίτηση λόγω ευθυξίας και αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού. Για ποιο λόγο δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, μέχρι να καθαρίσει το όνομά τους και για λόγους ευθυξίας;  Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα πρέπει να περάσουν για να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη; Και όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα, την οποία ο ίδιος μπορεί να θεωρεί δόκιμη, αλλά που προσβάλλει πολύ λιγότερο την κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.   «Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την ΝΔ, που είναι ικανοποιημένοι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις», πρόσθεσε.  

Kόντρα Τζανακόπουλου VS Γεωργιάδη στη βουλή για επίδομα Αντωνοπούλου & Novartis  (ΒΟΥΛΗ 26/2/18)


Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε το εξής ερώτημα προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη από την ΝΔ για τα όσα συνέβησαν στον χώρο του φαρμάκου από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2010 μέχρι το 2015. Έχει ευθύνη για τον τρόπο που έγινε η τιμολόγηση των φαρμάκων;»,

«Αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα», σχολίασε και πρόσθεσε δηκτικά: «Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για ηθικό έλλειμμα της κυβέρνησης, όταν κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια, όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο, αλλά, όταν έρχεται η ώρα να δώσετε λογαριασμό, μιλάτε για σκευωρία, πολιτικές διώξεις, απόπειρα εξόντωσης».

Διερωτήθηκε επίσης «από ποιον γίνεται απόπειρα εξόντωσης από Δικαιοσύνη, από Έλληνες δικαστές;» και κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ, να πουν τα ονόματα των εισαγγελικών και των δικαστικών λειτουργών, που ήρθαν σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση. «Έχετε δάνεια 200 εκ. ευρώ. Η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκ.;» ρώτησε τέλος προς την ΝΔ.  

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέβασε τον τόνο της αντιπαράθεσης: «Ακούστε γιατί δεν θα παραιτηθώ. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ διότι ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, τη "δεύτερη μητέρα" σας, την κ. Θάνου και τον Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την ιστορία!» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:  «Και προσέξτε που το ξέρω. Μας είπατε "κάντε μήνυση και στο FBI". Προ μιας ώρας ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι καμία έρευνα δεν κάνει το FBI για κανέναν Έλληνα πολιτικό. Να γιατί δεν κάνουμε μήνυση στο FBI και κάνουμε σε εσάς. Γιατί εσείς το στήσατε!", είπε ο κ. Γεωργιάδης.  

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαδημητρίου, αναφορικά με την υπόθεση της επιδότησης του ενοικίου του: «Και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά. Άρα, μαζί της (σ.σ. με την Ράνια Αντωνοπούλου) πρέπει να πάει στην παραίτηση», είπε. «Αν για όποιον αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία, πρέπει να παραιτηθεί, τότε αυτή η αναφορά είναι και για τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό, τον κ. Πολάκη, διότι αναφέρονται σε έγγραφο που έχει αποκρύψει η κυβέρνηση», κατέληξε. 
Κραυγές του Άδ. Γεωργιάδη στη Βουλή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ