Πολιτικη & Οικονομια

Τηλεοπτικός καβγάς Κούλογλου-Σαλμά για την Novartis (video)

«Είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4231753.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε υψηλούς τόνους ήρθαν σε αντιπαράθεση από τηλεοράσεως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Κούλογλου επανάλαβε την καταγγελία του ότι ένας πρώην υπουργός ζήτησε να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρας, αλλά η αμερικανική Ομοσπονδία Ερευνών, FBI, αρνήθηκε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 διέψευσε τον ισχυρισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι προειδοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση.

Ο Μάριος Σαλμάς εξήγησε ότι έχει δώσει κατάθεση σε τρεις δικηγόρους αμερικανικής νομικής εταιρείας, που ήρθαν στην Ελλάδα, τους οποίους ενημέρωσε και για τα πορίσματα σχετικά με την υπόθεση Novartis που είχε ο ίδιος συντάξει. Διευκρίνισε ότι του ζητήθηκε να πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι «ως προστατευόμενος μάρτυρας» αλλά αρνήθηκε. «Προτίμησα να ενημερώσω πριν από όλους την πατρίδα μου», τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Σκοτωμός» Κούλογλου - Σαλμά για Novartis

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην ακρίβεια της πληροφορίας του προσθέτοντας ότι ο κ. Σαλμάς είχε ζητήσει να καταθέσει μέσω των δικηγόρων του κάτι που διέψευσε ο πρώην αναπληρωτή υπουργός Υγείας.

«Είμαι η λύση του προβλήματος»

«Είμαι στη λύση του προβλήματος Novartis και όχι στο πρόβλημα» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Έκανε λόγο για «επιπόλαιο» τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται το ζήτημα. Ανέφερε επίσης ότι από την αρχή δημοσιοποίησε ότι του ζητήθηκε από δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και από ελληνικό δικηγορικό γραφείο να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση.

«Το ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου. Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαλμάς.

Όπως πρόσθεσε, συναντήθηκε μία φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερε τα πορίσματα. «Μου ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσω και στις Αμερικανικές αρχές, όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας», συνέχισε ο ίδιος.

Επίσης τόνισε ότι αποφάσισε να μην πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει, αλλά να ενημερώσει την Ελλάδα. «Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει», συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ