- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πλεύση» προς Ρέικιαβικ για την εναλλακτική
«Γι' αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία»
Την Ισλανδία επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης, προσκεκλημένοι του πρώην υπουργού Ογκμουντούρ Τζόνασον (Ogmundur Jonasson), όπου πραγματοποίησαν σειρά ομιλιών, παρεμβάσεων, συνεντεύξεων και επαφών.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους συναντήθηκαν με την πρωθυπουργό της χώρας, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, πολιτικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες κι ακτιβιστές που πήραν μέρος στο κίνημα κατά του χρέους, ιστορικούς και άλλες προσωπικότητες. Ειδικότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην επίσημη εκδήλωση για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ρέικιαβικ, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, «τις ομιλίες τους για την ελληνική εμπειρία άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι Ισλανδοί πολίτες, που εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό».
Σε ανακοίνωσή του κόμματος-κινήματος επισημαίνεται πως «η Ισλανδία αποτελεί την απόδειξη ότι υπάρχει εναλλακτική» και προστίθεται πως «για αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία».
Σημειώνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση πως ο κ. Τζόνασον είναι εμβληματική μορφή της ισλανδικής πολιτικής σκηνής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υπεραμύνθηκε σταθερά του δικαιώματος των Ισλανδών να αποκρούσουν το παράνομο χρέος, υποβάλλοντας και την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε επισκεφτεί τη χώρα μας, όπου μίλησε για την ισλανδική εμπειρία στη συνάντηση εργασίας με το κόμμα-κίνημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.