Πολιτικη & Οικονομια

Καββαδία για Γεωργιάδη: Άηθες και σεξιστικό εναντίον μου παραλήρημα (video)

Άδωνις: «Μη μου το παίζεις εμένα παρθένα – Με ΦΑΞ διορίστηκες στην ΕΡΤ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ

«Απαξιώ να σχολιάσω το άηθες και σεξιστικό παραλήρημα Γεωργιάδη, εναντίον μου. Τι να πεις  άλλωστε, με αυτόν που-μεταξύ άλλων-υπεραμύνεται της επαναφοράς της κατάπτυστης διάταξης Λοβέρδου για τις οροθετικές; Ντροπή μόνο για την κατάντια της σημερινής ΝΔ» ήταν το σχόλιο στο Twitter της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία για τα όσα εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στην Εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε άγριος καβγάς στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, οι δύο βουλευτές χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ανταλλάσσοντας εκατέρωθεν πυρά. 

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυρία Καββαδία ότι το 2004 διορίστηκε στην ΕΡΤ με φαξ που έφυγε από το γραφείο του συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Ανδριανό. 

Ειδικότερα, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κατά την κατάθεση του κ. Γεωργιάδη, η κυρία Καββαδία τον ρώτησε για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Σηκώνοντας ένα χαρτί που είχε μπροστά του, τη ρώτησε αν στο παρελθόν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις για διορισμούς.

  • «Θεωρείτε ότι έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο; Θέλετε να μας πείτε πώς διοριστήκατε στην ΕΡΤ το 2004;» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
  • «Δεν διορίστηκα. Ήμουν συμβασιούχος», απάντησε η κυρία Καββαδία. 

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε, ρωτώντας την πώς έγινε η ανανέωση. «Δεν πήγατε στο γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και δώσατε το βιογραφικό σας; Δεν έφυγε φαξ από το γραφείο του κ. Ανδριανού με το βιογραφικό σας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ;» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εδώ το έχω το φαξ . Μη μου το παίζετε παρθένα». Σε αυτό το σημείο, ζήτησε συγνώμη για το χαρακτηρισμό «παρθένα» και τον ανακάλεσε, λέγοντας ότι εννοούσε «ανήξερη». 

Η κυρία Καββαδία παραδέχθηκε ότι το 2004 δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και ενημερώθηκε για την επιστροφή της στην ΕΡΤ, όπου είχε προσληφθεί ως συμβασιούχος. «Ήταν μια εποχή που η Ν.Δ δεν ήταν παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι, οι οποίοι αναγνώριζαν την ποιότητα των αντιπάλων της. Αναγνώριζαν την αξία του πολιτικού τους αντιπάλου. Τη σέβονταν και δεν εμφορούνταν από ακροδεξιές ιδεολογίες», απάντησε.

«Χαίρομαι που παραδεχθήκατε ότι με φαξ του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πήγατε στην ΕΡΤ», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντάς της ότι δεν την παίρνει να ρωτάει με ύφος για τις προσλήψεις.

  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν σας παίρνει να με ρωτάτε με ύφος για μετακλητούς υπαλλήλους. Θα έπρεπε αυτούς τους 23 να πάτε και να τους υπερασπιστείτε. Όχι να τους διασύρετε.
  • ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη.
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν. Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς.
  • ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Δεν ντρέπεσαι
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ