Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Novartis: Καταθέτω μήνυση κατά Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη (video)

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους κ.κ. Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη πως σε περίπτωση που ο υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και άρα έτσι γνωρίζει από πριν τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν, τότε, οι δυο τους έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και πρέπει να απολογηθούν για αυτό. «Αν ο Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση για την Novartis, θα τον πάω φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και χαρακτηρίζει την κίνηση μεθοδευμένη από την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κύριος Τσίπρας είναι «πανικόβλητος» μετά το συλλαλητήριο. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, των παράνομων διορισμών και του οργίου οικογενειοκρατίας που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται το ζήτημα της πρόσληψης 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία όμως στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε πολιτικά γραφεία. Ο κ. Γεωργιάδης θα κληθεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα στηρίζουν τον ισχυρισμό του ότι οι 23 προσληφθέντες δεν πληρώνονταν από το Δημόσιο αλλά από χορηγίες. Μέχρι στιγμής, πάντως, κανένας από τους παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχουν καταθέσει στην Εξεταστική δεν έχει κατορθώσει να εξηγήσει με ποια διαδικασία προσελήφθησαν και πως πληρώνονταν οι 23 εργαζόμενοι. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να ερωτηθεί για την ύπαρξη ενός κρυφού χορηγικού λογαριασμού στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ακόμη θα του ζητηθούν στοιχεία για τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις που σύναπτε το ΚΕΕΛΠΝΟ με συγγενείς εργαζομένων του Κέντρου κάποιοι εκ των οποίων είχαν μετακινηθεί και στο πολιτικό του γραφείο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, πάντως, η στάση που θα κρατήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis καθώς η σχετική δικογραφία – όπου εμπλέκεται και ο ίδιος – αναμένεται να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μέχρι το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis αλλά το ζήτημα δεν έχει μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη.