Πολιτικη & Οικονομια

Σκάνδαλο! Οι σημαίες του συλλαλητηρίου ήταν Made in China!

Μεγάλη προσβολή στην εθνική υπερηφάνεια των διαδηλωτών

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
china.jpg
Σε εμφανέστατο σημείο, χωρίς καμία προσπάθεια να κρυφτεί έστω για τους τύπους, βρισκόταν η επαίσχυντη επικέτα «Made in Chinal» ακόμα και στις πιο ακραίες σημαίες της Ορθοδοξίας

Τεράστιο θέμα και ηθικό αλλά και σε επίπεδο συμβολισμών προκύπτει μετά την αποκάλυψη ότι τα δεκάδες χιλιάδες σημαιάκια που κρατούσαν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν ήταν ελληνικής προέλευσης αλλά είχαν εισαχθεί από την Κίνα.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι διαδηλωτές που φτάνοντας σπίτι τους, κρατώντας ακόμα την φλόγα του μακεδονικού πάθους μέσα τους, την ένιωσαν να σβήνει ακαριαία σα να δέχθηκε μπουγέλο, όταν είδαν την μικρή ετικέτα «Made in China» σε εμφανέστατο σημείο στο στρίφωμα.

Κάποιοι μάλιστα μίλησαν για προβοκάτσια εκ μέρους των σκοτεινών δυνάμεων που επιβουλεύονται τα εδάφη μας και θέλουν να πλήξουν την χώρα μας. Προβοκάτσια με στόχο να φανεί ότι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι σε θέση να παράγουν ούτε ένα σημαιάκι με τα σύμβολά τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους που έχει το branding του συνθήματος «Ορθοδοξία ή Θάνατος». Με ανακοίνωσή της αφορίζει όσους άπιστους κράτησαν σημαία φτιαγμένη από αλλόθρησκους και ενημερώνει ότι στην περίπτωσή τους το δίλήμμα δεν ισχύει καθώς έχουν ήδη επιλέξει το δεύτερο.

Τέλος ιδιαίτερα αιχμηρή υπήρξε η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην οποία τονίζεται ότι όσοι κρατούσαν σημαίες made in China πρέπει να ακυρωθούν και να μην προσμετρηθούν στον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ