Πολιτικη & Οικονομια

«Ατύχημα» στο Αιγαίο φοβάται ο Αμερικανός πρέσβης

Αισιόδοξος για το Σκοπιανό ο Τζέφρι Πάιατ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18788424.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Τους φόβους του για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα», δήλωσε ο Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσσιώνη. «Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη αποκτούν βαρύτητα ειδικά μετά την ένταση που προκλήθηκε στα Ίμια την Κυριακή, όταν βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην περιοχή για τη ρίψη στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών, 22 χρόνια μετά την κρίση του 1996.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πάιατ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίλυση του Σκοπιανού.

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ