Πολιτικη & Οικονομια

Κριστίν Λαγκάρντ: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αναγκαίες και οι μεταρρυθμίσεις - Συμφωνία με Τσίπρα για την από κοινού υλοποίησή τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Γιάννης Κολεσίδης

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε αναγκαία την υλοποίηση όλης της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων αλλά και την ελάφρυνση του χρέους.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Λαγκάρντ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».