Πολιτικη & Οικονομια

Όλγα Γεροβασίλη για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή στοιχεία

Δεν υπάρχει το ανάλογο σύστημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gerovasili2342342.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 «Ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα, ούτως ώστε στοιχεία αξιολόγησης να συλλέγονται. Δεν έχει συμβεί αυτό ποτέ όλα τα χρόνια ύπαρξης του Ελληνικού δημοσίου. Ο αριθμός τον οποίο ζητάτε δεν είναι δυνατό να είναι ακριβής, γιατί -όπως ξέρετε από το νόμο- όταν η βαθμολογία είναι πάνω από 90 ή κάτω από 60 υπάρχει μία διαδικασία εκ του νόμου» ανέφερε το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

«Πόσες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογήθηκαν; Πώς έγινε η αξιολόγηση; Ποιοι αξιολογήθηκαν επαρκέστατοι και για τον έναν που αξιολογήθηκε ως μη επαρκής (βαθμολογήθηκε κάτω από 60) θα κάνουμε προσπάθειες βελτίωσης του;» ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα που έθεσε προς την υπουργό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ότι η μη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων ποσοτικών στοιχείων απαξιώνει τη διαδικασία.

«Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλέψεις του νόμου και όταν θα έχει δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτρονικής  αξιολόγησης, που πραγματοποιείται άμεσα, θα υπερκεράσουμε όλες αυτές τις αγκυλώσεις, τις γραφειοκρατίες και τη μη δυνατότητα συλλογής αντικειμενικών στοιχείων, διότι ακόμη και οι υπηρεσίες που ζητήσαμε στοιχεία -μαθημένοι από παλιά- έστειλαν ότι ενδεχομένως ήταν πιο πρόχειρο είτε ενδεχομένως μπορούσαν να δώσουν εκείνη την ώρα» πρόσθεσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, η κα Γεροβασίλη έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις και απολύσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχει λόγος να κρυφτούν στοιχεία. Η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά, χωρίς ωστόσο να θριαμβολογούμε.... Η αποχή των συνδικαλιστών έως και σήμερα και η μη αξιολόγηση των προϊσταμένων ήταν τα δύο μεγάλα αντικειμενικά προβλήματα της διαδικασίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ