- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Standard & Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα οι θετικές εξελίξεις
Δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, αυτή έρχεται σε συνέχεια των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους Moody's και Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις. Παράλληλα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης τη Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση δόσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και τη διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά τη μακρά περίοδο κρίσης.
Σημειώνεται ότι η S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B από B- με θετικές προοπτικές, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισής του μέσα στο 2018.
Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεου της στο επόμενο έτος, σημειώνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να σκεφθούμε μία αναβάθμιση, εάν κατά την έξοδό της από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής (το πρόγραμμα ή το πρόγραμμα του ESM), η Ελλάδα σχηματίσει αποθέματα ρευστότητας για να προχρηματοδοτήσει μελλοντικές αποπληρωμές κρατικού χρέους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.