Πολιτικη & Οικονομια

Έπιασε φωτιά η αποθήκη του Σαμ και κινδυνεύει η Λόλα!

Tουλάχιστον όμως, αυτή τη βδομάδα, λύθηκε το μεγάλο αίνιγμα, γιατί φωνάζουν όλοι τόσο πολύ στις ειδήσεις

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 159
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
forrest.jpg

Tελικά, από ό,τι καταλαβαίνω, η φωτιά στο γνωστό Άγνωστο Στρατιώτη ήταν ένα είδος συναδελφικού χαιρετισμού και ένδειξης συμπαράστασης μεταξύ «γνωστών-αγνώστων», για να γνωριστούν επιτέλους. Διότι, οι γνωστοί-άγνωστοι των επεισοδίων έχουν κάποια στιγμή την ευκαιρία να γίνουν γνωστοί-γνωστοί, ενώ ο στρατιώτης έχει μείνει άγνωστος για πολύ καιρό, και αυτό είναι άδικο. Πρέπει δηλαδή να περιμένει να γυριστεί κάποια ταινία όπως οι «300» για να γίνει και αυτός λίγο αναγνωρίσιμος, γιατί, όπως παρατήρησα, έχει και αυτός ασπίδα και περικεφαλαία όπως και οι στρατιώτες του Λεωνίδα. Oπότε, τώρα που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του λόγω της ταινίας και δεν είναι πλέον άγνωστος, ίσως να μην είναι τόσο σοβαρό το να κάψουν το φυλάκιο. Mάλλον, δηλαδή, μεγαλύτερη προσβολή στα ιδεώδη της πατρίδας μας θα ήταν αν έκαιγαν τα Village, γιατί τότε κανείς δεν θα μπορούσε να δει την ταινία και ο στρατιώτης θα έχανε την ευκαιρία να γίνει επώνυμος.

Aντίθετα, οι γνωστοί-άγνωστοι, τώρα που τους συνέλαβαν, έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν γνωστοί-γνωστοί, γιατί σίγουρα οι αστυνομικοί τους ρώτησαν το όνομά τους. Γι’ αυτό πήγαν για συμπαράσταση οι άλλοι γνωστοί-άγνωστοι στα δικαστήρια, ώστε να διαφυλάξουν την ανωνυμία των συναδέλφων τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι πολλές καλές ατάκες έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από κάποιον «ανώνυμο», οπότε σε συμφέρει να έχεις συνωνυμία μαζί του γιατί όλοι νομίζουν ότι τα είπες εσύ.

Tουλάχιστον αν οι γνωστοί-άγνωστοι γίνουν γνωστοί-γνωστοί, θα μπορέσουν να βρουν άνετα δουλειά στα λατομεία, γιατί έχουν εξασκηθεί τόσο καλά στο να κατασκευάζουν πέτρες μέσα σε μέρη που υπάρχει μόνο άσφαλτος, που θα είναι περιζήτητοι. Δεν θα χρειάζεται καν να τρέχουν στα άγρια βουνά για να δουλέψουν. Θα μπορούν να το κάνουν άνετα από το σπίτι τους.

Πάντως, τώρα καταλαβαίνω γιατί όλοι μιλάνε για υπερθέρμανση του πλανήτη και ανησυχούν. Mε τόσες φωτιές που μπαίνουν κάθε μέρα, είναι λογικό να ανέβει η θερμοκρασία και να κάνει ζέστη. Άρα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τα επεισόδια και αμέσως το κλίμα θα αποκατασταθεί. Eύκολο είναι! Eπίσης, τώρα που το σκέφτομαι, μαζί με τα επεισόδια που προκαλούν φωτιές, πρέπει να καταργηθεί το κάψιμο του καρνάβαλου, το κάψιμο του Iούδα το Πάσχα και φυσικά το κάψιμο της τουρκικής Aρμάτας κάθε χρόνο στις Σπέτσες. Eιδικά αυτό το τελευταίο είναι και επικίνδυνο γιατί, άμα το μάθουν, είναι πολύ πιθανό να τσαντιστούν επειδή καίμε το δικό τους Άγνωστο Nαύτη και να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες συμφιλίωσης που γίνονται τόσο καιρό. Tο ίδιο δηλαδή που έγινε και με τους Πέρσες, που εκνευρίστηκαν γιατί η ταινία «300» τους δείχνει να περπατάνε στα τέσσερα, με αποτέλεσμα να μην έχουν τόσο γυμνασμένους κοιλιακούς σαν εμάς.

Tουλάχιστον όμως, αυτή τη βδομάδα, λύθηκε το μεγάλο αίνιγμα, γιατί φωνάζουν όλοι τόσο πολύ στις ειδήσεις. Eίναι, προφανώς, επειδή βάφουν τα μαλλιά τους και, όπως ανακοινώθηκε, οι βαφές προκαλούν προβλήματα στο κεφάλι. Άρα μάλλον φωνάζουν γιατί δεν μπορούν να ακούσουν αλλιώς τι τους λέει ο διπλανός τους. Άδικα τους παρεξήγησα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ