Πολιτικη & Οικονομια

Ο Καμμένος ανέβασε στο Twitter χάρτη με την ΠΓΔΜ Βαρντάρσκα (εικόνα)

Η πρόταση του υπουργού Άμυνας για το Σκοπιανό

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιμένει στην πρότασή του ο Πάνος Καμμένος η ονομασία της ΠΓΔΜ να είναι Βαρντάρσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στις 11 Ιανουαρίου στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ είχε προτείνει τα εξής για την ονομασία της γειτονικής χώρας: «Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία". Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Σήμερα, ανέβασε στο Twitter χάρτη της Γιουγκοσλαβίας από το 1937 (Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας), όπου στη θέση της ΠΓΔΜ αναγράφεται το όνομα Βαρντάρσκα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας την Κυριακή ζήτησε δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατία» με την κυβέρνηση να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα για το θέμα αν και έχουν περάσει αρκετά 24ωρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ