Πολιτικη & Οικονομια

Οριστικό: Παραιτήθηκε ο Ζουράρις

Μετά τις ύβρεις κατά Ολυμπιακού και Άρη - Οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oura2342.gif

Επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, έστειλε ο Κώστας Ζουράρις, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις εμπρηστικές δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Τις τελευταίες ώρες υπήρχε έντονη η φημολογία ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Το «Βήμα» υποστήριζε σε δημοσίευμά του πως ο ίδιος ο κ. Ζουράρις, σε δήλωσή του, φέρεται να είπε ότι θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Παιδείας -απόφαση την οποία θα ανακοίνωνε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λιγότερο από δύο 24ωρα πριν από την ψήφιση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι γεμάτο προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης. Το υβριστικό παραλήρημα του κ. Ζουράρι έκανε άνω κάτω τους ΑΝΕΛ και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος φέρεται να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τα τεκταινόμενα, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του στον κ. Ζουράρι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του. Η επίσημη γραμμή, πάντως, του κόμματος ήταν πως «αναμένονται εξελίξεις».

Τι θα αποφασίσει ο Τσίπρας

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε από τη μεριά του ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα «παγώσει» για λίγο το θέμα, επιλέγοντας να λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ερώτημα παραμένει αν η αποπομπή Ζουράρι, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τα νέα μέτρα λιτότητας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ