Πολιτικη & Οικονομια

Το υπουργείο Οικονομικών αδειάζει Αντωνοπούλου για τις 12 δόσεις: «Δεν εξετάζεται το μέτρο»

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουρές στην Εφορία
Εφορία © EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σαφείς αποστάσεις κράτησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών από τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνιας Αντωνοπούλου για 12 δόσεις στην εφορία. Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών το μέτρο δεν εξετάζεται.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ανέφεραν χαρακτηριστικά από την πλατεία Συντάγματος, την ώρα που η υπουργός έλεγε πως το οικονομικό επιτελείο έχει εκπονήσει σχετική μελέτη, τα συμπεράσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά μέσα στον Ιανουάριο.

»Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, τόνιζαν οι πηγές της πλατείας Συντάγματος, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.  «Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού» προσέθεταν. 

Νωρίτερα, η κα Αντωνοπούλου είχε αναφέρει ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις. Το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, υπογράμμισε η κ. Αντωνοπούλου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ