Πολιτικη & Οικονομια

Η πρόταση της Εύας Καϊλή για το Σκοπιανό: Η ΠΓΔΜ να ονομαστεί Μοισία

Κατά την άποψή της δεν ενοχλεί ούτε τους Έλληνες, ούτε τους Σλάβους, ούτε τους Αλβανούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την άποψη πως η ΠΓΔΜ πρέπει να ονομαστεί Μοισία, καθώς έτσι δεν θα ενοχλούνται ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Σλάβοι, αλλά ούτε και η αλβανική μειονότητα των Σκοπίων εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ως απάντηση στη Δακία που πρότεινε ο Δημήτρης Μάρδας.

Συγκεκριμένα, η κα Καϊλή σχολίασε στο Facebook, χαρακτηρίζοντας την πρόταση Μάρδα «αγεωγράφητη»: «Επιτέλους κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ βάζει το πρόβλημα σε σωστή βάση και προτείνει μία λύση που μπορεί να τους έχει χαρούμενους όλους παρότι η πρόταση είναι αγεωγράφητη, καθώς η Δακία ήταν αλλού, πάνω από τον Δούναβη, αλλά πάντως όχι ανεδαφική... 
»Πάνω απ τη Μακεδονία ήταν η Μοισία. Ας προτείνουμε στους γείτονες μας την ονομασία Μοισία. Είναι αρχαία, όπως θέλουν οι Σκοπιανοί, δεν μας ενοχλεί τους Μακεδόνες, δεν ενοχλεί τους Αλβανούς που είναι φύλα στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και φαντάζομαι δεν ενοχλεί και τους Βούλγαρους, που είναι εκσλαβισμένα φύλα στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Σκυθίας. Αυτή μπορεί να είναι μια αποδεκτή πρόταση από όλους.

»Επίσης, δεν ενοχλεί και τη γραφειοκρατία... καθώς από την FYROM/ΠΓΔΜ το Μ παραμείνει ανέπαφο. Το Μ όμως θα σημαίνει Μοισία».