- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λοβέρδος – Σπυράκη: Συμφωνία Τσίπρα - Ενρτογάν να εκδοθούν έμμεσα στην Τουρκία οι αξιωματικοί
Μέσω τρίτης χώρας
Το σενάριο της έμμεσης έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία, μέσω τρίτης χώρας, μπορεί να είναι η λύση που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, υποστήριξε σε σημερινή του συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μάλιστα λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.
Ο κ. Λοβέρδος έδωσε μεγάλες πιθανότητες στο σενάριο η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα κι από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη λύση αυτή προσυμφωνημένη ήδη από την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.
«Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών ανέφερε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Σημείωσε πως μολονότι η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, η κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα των διαθέσεών της προσβάλλοντας την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ αξιωματικούς.
Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.