Πολιτικη & Οικονομια

Λοβέρδος – Σπυράκη: Συμφωνία Τσίπρα - Ενρτογάν να εκδοθούν έμμεσα στην Τουρκία οι αξιωματικοί

Μέσω τρίτης χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας - Ερντογάν
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Το σενάριο της έμμεσης έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία, μέσω τρίτης χώρας, μπορεί να είναι η λύση που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, υποστήριξε σε σημερινή του συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μάλιστα λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε μεγάλες πιθανότητες στο σενάριο η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα κι από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη λύση αυτή προσυμφωνημένη ήδη από την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

«Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών ανέφερε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Σημείωσε πως μολονότι η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, η κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα των διαθέσεών της προσβάλλοντας την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ αξιωματικούς.

Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ