Πολιτικη & Οικονομια

Προσεχώς: Μηνιαίοι λογαριασμοί για πελάτες της ΔΕΗ

Θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όσους έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία e-bill

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1743567.jpg
EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Μηνιαίους λογαριασμούς θα εκδίδει από το νέο έτος η ΔΕΗ για όσους από τους πελάτες της το επιθυμούν, ενώ επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να τους λαμβάνουν μόνο ηλεκτρονικά και όχι σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου.

Σε πρώτο στάδιο οι μηνιαίοι λογαριασμοί θα αφορούν μόνο όσους έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία e-bill αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να το κάνουν και τώρα. Δηλαδή να τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά ο λογαριασμός και να πληρώνουν το ποσό τους on-line μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της δημόσιας εταιρίας.

Σήμερα είναι εγγεγραμμένοι και χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία περί τους 800.000 πελάτες της επιχείρησης. Η διοίκηση επιδιώκει να ανεβάσει αυτό το νούμερο εντός του 2018 στους 2.000.000. Οι καταναλωτές που αποπληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της χρήσης ρεύματος καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. Δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.

Με τους μηνιαίους λογαριασμούς και την αποστολή ηλεκτρονικά των εντύπων, η ΔΕΗ επιδιώκει να μειώσει αφενός τα έξοδά της από το χαρτί και άλλα ταχυδρομικά έξοδα.

Επίσης, δεδομένης της κρίσης, τα ποσά θα είναι πιο εύκολο να πληρωθούν αφού θα είναι χαμηλότερα, δηλαδή θα επιμερίζονται. Σημειώνεται ότι τώρα στο δίμηνο έρχεται ο έναντι και στο τετράμηνο ο εκκαθαριστικός. Πρακτικά ο νέος τρόπος πληρωμής των λογαριασμών συμφέρει τους συνεπείς καταναλωτές, ήτοι εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εγκαίρως τα ποσά.

Το αγκάθι της εταιρίας εξακολουθεί να είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες αγγίζουν τα 2,7 με 2,8 δισ. ευρώ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ