Πολιτικη & Οικονομια

Τα κριτήρια για 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έως και τις 27 Μαΐου θα μπορούν άνεργοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στη διεύθυνση www.sete-voucher.gr για τη συμμετοχή τους σε ειδικό επιχορηγούμενο πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης σε πάσης φύσεως τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής ή δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Το πρόγραμμα, που έχει πεντάμηνη διάρκεια, θα περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 500 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις κλάδων του τουριστικού τομέα (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες γιότινγκ, εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.ά.). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης επιχορήγησης με επιταγές κατάρτισης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν ένα εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση και ένα επίδομα για την πρακτική άσκηση, το οποίο θα είναι υψηλότερο για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά έως και το τέλος του μήνα. Η αξιολόγηση θα γίνει επίσης ηλεκτρονικά με βάση συγκεκριμένη μοριοδότηση. Εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος με την κατάρτιση και την άσκηση των νέων στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Δ.Κ.