- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΛΣΤΑΤ: Τι αγοράζουν οι Έλληνες στο διαδίκτυο
Αυξάνονται οι Έλληνες που ψωνίζουν online
Αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Συνολικά, περισσότερα από 3 στα 10 άτομα (36,4%), ηλικίας 16 – 74 ετών, που έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, το διαδίκτυο έκαναν κατά το α΄ τρίμηνο του 2017 κάποια ηλεκτρονική αγορά ή παραγγελία αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου.
Το 84,9% των καταναλωτών που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές επέλεξε να κάνει ηλεκτρονικές αγορές από εγχώριες επιχειρήσεις. 30,2% έκανε ηλεκτρονικές αγορές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 13,2% από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τη χώρα προέλευσης των πωλητών ανέρχεται στο 4,9%.
Το 8,8% όσων πραγματοποίησαν αγορές ή παραγγελίες μέσω διαδικτύου, κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου 2016 – Μαρτίου 2017, αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, ποσοστό μειωμένο κατά 34,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Απριλίου 2015 – Μαρτίου 2016 (13,5%).
Το 55,3% όσων έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, το διαδίκτυο δεν έχουν κάνει ποτέ ηλεκτρονικές αγορές ή τις έκαναν πριν τον Απρίλιο 2016.
Ποσοστό 66,8% αυτών ανέφερε ότι προτιμούν να αγοράζουν τα προϊόντα οι ίδιοι και να τα βλέπουν ή έχουν εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα καταστήματα ή είναι θέμα συνήθειας, ένα ποσοστό 20,3% ανέφερε έλλειψη των απαιτούμενων δεξιοτήτων, ενώ 20,2% ανέφερε θέμα ασφάλειας ή ανησυχία να δίνουν στοιχεία πιστωτικής κάρτας και το 12,0% δεν πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές λόγω έλλειψης κάρτας, χρεωστικής, πιστωτικής ή άλλης.
Το 50,0% του πληθυσμού ηλικίας 16 – 74 ετών που το Α΄ τρίμηνο του 2017 πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές μέσω του διαδικτύου, έκαναν 1 έως 2 αγορές / παραγγελίες ειδών και το 33,2% 3-5 αγορές ή παραγγελίες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Και όμως επί της ουσίας είχε δίκιο», αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ήμουν και ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι», τόνισε ο βουλευτής Χανίων
«Ο πολιτισμός είναι αυτός που μπορεί να αναγεννήσει την περιφέρεια», τόνισε η υπουργός
Με 24 βουλευτές το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Αφορμή η ανάρτηση του Δημήτρη Χατζησωκράτη που ζητούσε την αναστολή λειτουργίας του κόμματος
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για μια Ελλάδα που δε φοβάται την Τεχνητή Νοημοσύνη
«Το 41% δεν ήταν λευκή επιταγή», τόνισε ο υπουργός Άμυνας
Μήνυμα συσπείρωσης από όλα τα «γαλάζια» στελέχη
Η σύνεδρος της ΝΔ μίλησε για τη μητρότητα και το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα
«Η ΝΔ παραμένει η παράταξη που εκφράζει τον πατριωτισμό της ευθύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε τη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Για προσαρμογή της Ελλάδας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας
«Περίπου 500.000 άνθρωποι στη χώρα μας δεν γνωρίζουν ότι έχουν υψηλή πίεση»
«Είμαι περήφανος που είμαι υπουργός μιας από τις καλύτερες κυβερνήσεις που είχε η Ελλάδα ποτέ» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Δείτε αναλυτικοί ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιο είναι το ύψος του voucher
Όσα είπε για τη φετινή συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό
«Η ΝΔ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ
Δείτε LIVE τις εργασίες της 2ης ημέρας
Οι δήμοι θα μπορούν να ορίζουν ανώτατο αριθμό οχημάτων ανά περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.