Πολιτικη & Οικονομια

Η Walt Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox

Για 52,4 δισ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21sti-century-fox.jpg
EPA/JUSTIN LANE

Η Walt Disney Company και η Twenty-First Century Fox, Inc. (21st Century Fox) ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως κατέληξαν σε συμφωνία. Συγκεκριμένα, η πρώτη εξαγόρασε τη δεύτερη έναντι 52,4 δισ. δολαρίων.

Στην εξαγορά περιλαμβάνονται και τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, όπως και η καλωδιακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό θα επιτρέψει στη Disney «να δημιουργήσει ένα πιο δημιουργικό περιεχόμενο, να οικοδομήσει πιο άμεση σχέση με τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και να προσφέρει μια πιο συναρπαστική εμπειρία διασκέδασης στους πελάτες της όπου κι όπως αυτή επιλέξουν».

Σημειώνεται ότι η Disney θα αναλάβει επίσης να αποπληρώσει περίπου 13,7 δισ. δολάρια καθαρό χρέος της 21st Century Fox, ενώ «αμέσως πριν από την εξαγορά, η 21st Century Fox θα χωρίσει το δίκτυό της και τους σταθμούς της, το Fox News Channel, το Fox Business Network, το FS1, το FS2 and το Big Ten Network σε μια νέα εταιρεία, τα κέρδη των μεριδίων της οποίας θα μοιραστούν στους μετόχους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.