Πολιτικη & Οικονομια

Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες έχουν υποστεί κατασχέσεις

Μια ανάσα από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ τα χρέη των φορολογούμενων - «Συνειδητή επιλογή» η υπερφορολόγηση που δεν αποδίδει, το σχόλιο της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κατασχέσεις, χρέη
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ προσεγγίζουν τα χρέη των φορολογούμενων σε εφορία και Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες έχουν υποστεί κατασχέσεις, ενώ άλλοι 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΝΔ: Δεν έχουν να πληρώσουν

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Το αποτέλεσμα της εσφαλμένης αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες αποτυπώνεται, κάθε μήνα και πιο εμφατικά, στα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο φθάνουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ενας στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, η πρακτική της κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών, με επιπλέον 23.000 κατασχέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τον Οκτώβριο. Έτσι, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν υποστεί ήδη κατασχέσεις και επιπλέον 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αυτές.

Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγεθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ