Πολιτικη & Οικονομια

Σφαίρες του Β. Παπαδόπουλου στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση – Τι απαντάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σφαίρες που κατασκεύασε το εργοστάσιο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου χρησιμοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής οργάνωσης Itrace, σφαίρες που κατασκεύασε η «Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε.» -με έδρα στην Αξιούπολη Κιλκίς και επιχειρηματία τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, μεσάζοντα στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία- έχουν βρεθεί από το 2014 στη συριακή πόλη Ράκα, άτυπη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ / ISIS) μέχρι πριν λίγους μήνες, οπότε και απελευθερώθηκε.

Σχετικά:

  • Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) ρωτάει: Ο κ. Καμμένος «γνώριζε ότι ο εκλεκτός του μεσάζοντας διοχέτευε με πολεμικό υλικό τους τρομοκράτες του ISIS;»
  • Το ίδιο κόμμα ζήτησε κλήτευση του κ. Καμμένου, αλλά και του κ. Νίκου Κοτζιά (υπουργού Εξωτερικών) στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
  • ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής  επισήμαναν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε ξεκινήσει να κάνει δουλειές με το Ισλαμικό Κράτος από το 2014, ενώ οι σχέσεις τους δυνάμωσαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
  • Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του απάντησε ως εξής: «Η σκανδαλολογία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την αρχή γραφική, τώρα άγγιξε τα όρια της παράνοιας».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή για τα βλήματα προς τη Σαουδική Αραβία, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είχε καλύψει πλήρως τον υπουργό του.