Πολιτικη & Οικονομια

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 247

(Μέλος του συλλόγου για την υποχρεωτική καθιέρωση ελάχιστης απόστασης μισού μέτρου μεταξύ των αυτοκινήτων στα ferry boat) 

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 247
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τώρα, με τις μειώσεις προσωπικού στον Alpha, είμαι σε δίλημμα: Να υποστηρίξω τους «κακούς καναλάρχες που διατηρούν ζημιογόνα ΜΜΕ και δεν απολύουν εργαζόμενους για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους» ή τους «Γερμανούς καναλάρχες που –επειδή δεν έχουν συμφέροντα να εξυπηρετήσουν– απολύουν εργαζόμενους για να μην έχουν ζημιές»; Να υποστηρίξεις τους σωστούς εργαζόμενους καναλάρχες που διατηρούν κανάλια, όχι για εκείνους, μα για τη φουκαριάρα τη μάνα τους, που έχει ζήσει Κατοχή και δεν μπορεί να απολαύσει τις μεσημεριανές εκπομπές που έχουν φτιαχτεί από Γερμανούς.

Γιατί διαμαρτύρονται όλοι ότι οι τράπεζες δεν τους δίνουν δάνεια, αφού υποτίθεται ότι η οικονομική κρίση προκλήθηκε ακριβώς επειδή έδιναν δάνεια σε όλους; Λάθος! Οι τράπεζες δίνουν δάνεια, αρκεί να τα ζητήσεις σωστά. Να τους πεις δηλαδή ότι θέλεις το δάνειο για να πληρώσεις με αυτό τις έκτακτες εισφορές που επέβαλε η κυβέρνηση ώστε να μαζέψει τα χρήματα που θα δώσει για να βοηθήσει τις τράπεζες.  

Δεν καταλαβαίνω: Αφού προσπαθούν να μας πείσουν να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γιατί τα Σαββατοκύριακα τα parking στους σταθμούς του metro είναι κλειστά; Γιατί με τα χρήματα από τις κλήσεις που θα κόψουν σε όσους έχουν αναγκαστεί να παρκάρουν παράνομα για να πάρουν το metro, θα μπορέσουν να κάνουν ακόμα μια διαφημιστική καμπάνια με στόχο να πειστεί το κοινό να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Φέτος στις Αποκριές δεν είδα στην τηλεόραση τον Νομάρχη Ψωμιάδη μασκαρεμένο. Του συνέβη κάτι; Όχι φυσικά. Απλώς ήρθε η ώρα να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά: δηλαδή, να ντυθεί Ψωμιάδης.

Αυτά τα μέντιουμ που δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κανονικά δεν θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει ώστε να πάρουν τα μέτρα τους; Προφανώς δεν ήταν και τόσο καλοί στις προβλέψεις. Πράγμα που εξηγεί γιατί είχαν και τόσο τσαντισμένους πελάτες.

Το γεγονός ότι ο Ομπάμα όχι μόνο δεν παρέστη, αλλά ούτε καν ευχαρίστησε για το βραβείο «Άνδρας της Χρονιάς» που του απένειμε το περιοδικό Status, δεν αποτελεί άλλο ένα δείγμα περιφρόνησης της χώρας μας από τους Αμερικάνους; Προφανώς δεν ήταν σίγουρος ότι το βραβείο δεν θα περιείχε κανένα γκαζάκι. Και μάλλον φοβάται ότι αν πει δημόσια «ευχαριστούμε τους  Έλληνες», οι συμπατριώτες του δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ και θα του το χτυπάνε για πάντα.

Άσχετο, αλλά τώρα μου ήρθε: Το προαύλιο του Κορυδαλλού είναι ακόμα χωρίς συρματόσχοινο; Ναι, γιατί αν το βάλουν τώρα, μπορεί να τρέχουν πάλι στο αυτόφωρο με την κατηγορία ότι τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τον Παλαιοκώστα να επιστρέψει.

Αυτοί που δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν στη «Θεωρία της Εξέλιξης», γιατί πηγαίνουν σε γιατρούς; Εφόσον εμπιστεύονται περισσότερο την Αγία Γραφή από την Επιστήμη δεν θα ήταν πιο σωστό μόλις αρρωσταίνουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία; Λάθος! Αν πίστευαν στη θεωρία της εξέλιξης θα έπρεπε απλώς να θεωρούν ότι οι γιατροί προέρχονται από τους κτηνιάτρους. Ενώ τώρα απλώς πιστεύουν ότι τους γιατρούς τους έπλασε κατευθείαν ο Θεός.

Τελικά, γιατί ο Καραμανλής κρατούσε μούτρα στην Άγγελα Μέρκελ; Διότι τελικά απέδειξε ότι ως Γερμανίδα δεν έχει χιούμορ. Και αντί να πιάσει το αστείο σχετικά με τις καταγγελίες για τη Siemens, εκείνη το πήρε σοβαρά. Με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι «μαύρες επιχορηγήσεις» και η ελληνική παραοικονομία να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κρίσης.

Τι θα αλλάξει τώρα που η Νέα Δημοκρατία έκλεισε 5 χρόνια ως κυβέρνηση; Θα πρέπει να ξαναγράψει ο πρωθυπουργός το λόγο του. Και να αντικαταστήσει τη φράση «ανευθυνότητα του χθες» με το «ανευθυνότητα του προχτές».