Πολιτικη & Οικονομια

Θέμα Καμμένου: Διαφοροποιήθηκε και ο Σκουρλέτης

Επιτέθηκε όμως και στο Λοβέρδο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη δυσφορία  του για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, την οποία έχει δρομολογήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Πάνος Καμμένος,  δήλωσε  ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, στρεφόμενος παράλληλα και ενάντια στον κ. Αντρέα Λοβέρδο της ΔΗΣΥ που συντηρεί το θέμα μέσω εγγράφων.  

Λεπτομερέστερα ο κ. Σκουρλέτης, «παίρνοντας τη σκυτάλη» των αντιδράσεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Φίλη και το βουλευτή κ. Γιώργο Κυρίτση, σε συνέντευξή του τη νύχτα  της Πέμπτης, στην ΕΡΤ είπε, ανάμεσα στ΄άλλα:

  • «Προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις»
  • «Δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός»
  • Είναι προβληματικό ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει, με κόλπα, αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή»
  • Ο κ. Λοβέρδος πρέπει να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος θεωρείται από την αντιπολίτευση  υπόλογος για επιλήψημη πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μέσω του μεσάζοντα κ. Βασίλη Παπαδόπουλου. Η σχετική συζήτηση, αφού αναβλήθηκε δυο φορές, θα γίνει τελικά στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.