Πολιτικη & Οικονομια

Όταν ο Πάνος Καμμένος έφερνε απόρρητα έγγραφα στη Βουλή (video)

Η απάντηση του υπουργού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Τετάρτη το Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως κινδυνεύουν με κάθειρξη 10 ετών όσοι δημοσιεύουν απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση των όπλων στη Σαουδική Αραβία. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μπλόκαρε και ο ίδιος την πρόσβαση στα έγγραφα που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ανέσυρε από τα αρχεία της και δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της σελίδα βίντεο από τον Μάρτιο του 2014, όταν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όντας τότε στην αντιπολίτευση, είχε καταθέσει και ο ίδιος απόρρητο έγγραφο, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις».

«Εγώ θα το καταθέσω σήμερα στη Βουλή. Πέστε στον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή μου» έλεγε τότε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος.

 

Στο δημοσίευμα απάντησε ο νυν υπουργός Άμυνας με ανάρτηση στο Twitter γράφοντας: «Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και η πώλησή τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας».